Krievijas parlamenta apakšpalāta. (Foto: VIA REUTERS)

Lielbritānija nosaka sankcijas 386 Krievijas Valsts domes deputātiem

Pasaulē
2022. gada 11. martā 16:57 2022. gada 11. martā 16:57
  Jauns.lv / LETA
Lielbritānija piektdien noteica papildu sankcijas pret Krieviju, "melnajā sarakstā" iekļaujot 386 Krievijas Valsts domes deputātus, kas atbalstīja diktatora Vladimira Putina lēmumu sākt jaunu iebrukumu Ukrainā.

Jaunās sankcijas pret Krievijas parlamenta apakšpalātas deputātiem paredz aizliegumu viņiem ierasties Lielbritānijā, kā arī liedz piekļuvi jebkādiem viņu aktīviem Lielbritānijā.

Sankcijas Lielbritānijas Ārlietu ministrija pamato ar Valsts domes deputātu balsojumu februārī, atbalstot tā dēvēto Luganskas un Doņeckas tautas republiku neatkarību, kas tika izmantots par ieganstu iebrukumam Ukrainā.

"Mēs vēršamies pret tiem, kas ir līdzatbildīgi par Putina nelikumīgo iebrukumu Ukrainā, un tiem, kas atbalsta šo barbarisko karu," norādījusi Lielbritānijas ārlietu ministre Liza Trasa, piebilstot, ka spiediens pret Krieviju un tās ekonomiku netiks samazināts.

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas valdība ceturtdien pakļāva sankcijām septiņus tā dēvētos krievu oligarhus, tiem nosakot ieceļošanas aizliegumu un iesaldējot to īpašumus.

Cita starpā sankcijas piemērotas futbola kluba "Chelsea" īpašniekam Romanam Abramovičam, vienam no vadošajiem Krievijas rūpniekiem Oļegam Deripaskam, "Rosņeftj" vadītājam Igoram Sečinam un "Gazprom" vadītājam Aleksejam Milleram.

Saistītās ziņas

Lielbritānijai iekļaujot Abramoviču sankciju sarakstā, aizkavēsies "Chelsea" pārdošana
FOTO: “Jūsu rokas ir asinīs!” oligarha Abramoviča īpašumi, kurus iesaldējusi Lielbritānija
Lielbritānija nosaka sankcijas septiņiem Krievijas oligarhiem

Lielbritānijas premjerministrs izpelnījies kritiku par kavēšanos vērsties pret krievu bagātniekiem, kuri pēc Padomju Savienības sabrukuma iecienījuši Londonu.

Pirms tam Lielbritānija aizliedza Krievijas kuģu un lidmašīnu ierašanos valstī, kā arī nolēmusi līdz gada beigām atteikties no Krievijas naftas importa un pievienojusies citām sankcijām pret Krieviju.

Jaunākajam par Krievijas iebrukumu Ukrainā seko līdzi Jauns.lv teksta tiešraidē.

Citi šobrīd lasa

Princese Ketrīna reaģējusi uz prinča Harija atvainošanos?
Šēras draugi lūdz pārtraukt aizrauties ar plastikas operācijām, lai līdzās draugam izskatītos jauna
Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš kategoriski izteicies par iespēju kādreiz spēlēt Krievijā
Pievienot komentāru