AFP/Scanpix

Luhanskas apgabalā pārtrūkuši sakari ar 11 cilvēkiem sabombardētas mājas pagrabā

Pasaulē
2022. gada 9. maijā 10:35 2022. gada 9. maijā 10:35
  Jauns.lv / LETA
Ukrainas Luhanskas apgabalā pārtrūkuši sakari ar 11 cilvēkiem, kas slēpās Krievijas karspēka sabombardētas mājas pagrabā Šipilivkā, paziņojis Luhanskas apgabala administrācijas vadītājs Serhijs Haidajs.

Ienaidnieks visu laiku apšauda ciematu, tādēļ tam nav iespējams piekļūt.

"11 cilvēki, kas slēpās pagrabā Šipilivkā, pārtraukuši sazināties. Ne Bilohorivkā, ne Šipilivkā drupas nav iespējams pilnībā demontēt," paziņoja Haidajs.

Viņš atklāja, ka 8. maijā Krievijas karaspēks 24 reizes vērsa uzbrukumus pret Luhanskas apgabala iedzīvotājiem, nogalinot vismaz trīs cilvēkus.

Jau ziņots, ka 7. maijā Krievija uzmeta bumbu Bilohorivkas skolai, kurā slēpās mēram 90 vietējie iedzīvotāji, kas nebija evakuējušies no ciemata. Izglābti 27 cilvēki, no kuriem septiņi ir ievainoti, atrasti divi bojāgājušie, bet pārējiem apmēram 60 cilvēkiem, domājams, nav izdevies izdzīvot. Arī Bilohorivkā turpinās kaujas, tāpēc nav iespējams pārmeklēt drupas.

Svētdienas vakarā ienaidnieks Luhanskas apgabalā trešo reizi ar šāviņu trāpīja naftas pārstrādes rūpnīcai, bet dienā uzbruka Popasnas ūdensapgādes uzņēmumam, kā rezultātā ūdens nebūs nedz Ukrainas valdības kontrolētajās pilsētās un ciemos, ne tajos, kas tika okupēti 2014. gadā.

Citi šobrīd lasa

Tualetes podu 150 gadus ilgā vēsture: kāpēc vairs neizmanto apzeltītus rotājumus?
Dons: “No mūzikas vilciena es vairs nevaru izkāpt...”
12 raundu gaļasmašīnā Usiks pieveic Fjūriju un kļūst par absolūto smagsvara čempionu boksā
Pievienot komentāru