AFP/Scanpix

Ukrainas armija kontrolē trešdaļu Severodoneckas

Pasaulē
2022. gada 11. jūnijā 17:37 2022. gada 11. jūnijā 17:37
  Jauns.lv / LETA
Ukrainas Bruņotie spēki kontrolē trešdaļu Luhanskas apgabala Severodoneckas pilsētas, britu raidsabiedrībai BBC sestdien pavēstīja Severodoneckas mērs Oleksandrs Strjuks.

"Šodien notiek sīvas ielu kaujas. Paralēli tām arī pastāvīga bombardēšana. Trešdaļu pilsētas kontrolē Ukrainas Bruņotie spēki - ir izveidota aizsardzības līnija, blakus esošajos kvartālos notiek kaujas. Tiek īstenotas karaspēka operācijas, cenšas atspiest [Krievijas karavīrus]."

"Ir ievainotie, ir bojāgājušie - pamatā artilērijas apšaudēs, ko veic krievu karaspēks, jo tiek apšaudīti dzīvojamie kvartāli. Ielas pa perimetru ir pilnībā sapostītas," sacīja mērs.

Ukrainas armijas galvenā problēma ir tā, ka "mūs bombardē, bet nav ar ko aizstāvēties", tāpēc Ukrainai ir vajadzīga gan tālas darbības artilērija, gan pretgaisa aizsardzības sistēmas, norādīja Strjuks.

Mērs arī skaidroja situāciju ap ķīmiskās rūpniecības fabriku "Azot".

""Azot" teritorija jau ir apšaudīta gan no gaisa, gan ar smago artilēriju. Vakar uzsprāga amonjaka apstrādes cehs, uzsprāga noliktava ar izmantotiem ķimikātiem, kas deg jau diennakti."

Luhanskas separātiskā veidojuma pārstāvji iepriekš apgalvoja, ka rūpnīcā nobloķēti aptuveni 400 Ukrainas karavīru. Ukrainas puse šos apgalvojumus nodēvēja par meliem.

Citi šobrīd lasa

Princese Ketrīna reaģējusi uz prinča Harija atvainošanos?
FOTO, VIDEO: ļaudis apmeklē un izklaidējas Muzeju nakts pasākumos
Revanšs neizdevās — Džeijs Opetaija otrreiz pieveic Mairi Briedi
Pievienot komentāru