Ukrainas spēki turpina pretuzbrukumu arī Hersonas apgabalā. (Foto: AFP/Scanpix)

Ukraina turpina atbrīvot Hersonas un Luhanskas apgabalus

Pasaulē
2022. gada 13. oktobrī 09:54 2022. gada 13. oktobrī 09:54
  Jauns.lv/LETA
Ukrainas armija turpina pretuzbrukumus Hersonas un Luhanskas apgabalos, kur krievu okupanti pārgājuši aizsardzības pozīcijās, ziņo ASV Kara pētniecības institūts (ISW).

Institūta apkopotā informācija liecina, ka pēc straujā pretuzbrukuma Harkivas apgabalā un Limanas virzienā Ukrainas armija turpina virzīties uz Kreminnu un Svatovi Luhanskas apgabalā, atbrīvojot vairākas apdzīvotās vietas.

Savukārt Krievijas spēki mēģina izveidot aizsardzības sistēmu.

Analītiķu norāda, Ukrainas spēki nonākuši 44 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Svatoves esošās Malinivkas pievārtē un nostiprinājuši pozīcijas 54 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Svatoves esošajā Dvoričnē.

Tikmēr iebrucēji apšaudījuši no slēgtām pozīcijām Kupjanskas virzienā un mēģina uzbrukt Kreminnas rietumos un nostiprināt aizsardzības pozīcijas Svatoves - Kreminnas rajonā.

ISW rīcībā esošā informācija liecina, ka ukraiņi ir atsituši Krievijas karaspēka uzbrukumu 16 kilometrus uz rietumiem no Kreminnu esošajā Novosadovē, lai gan Krievijas propaganda apgalvo, ka ciems esot ieņemts.

"Krievi varētu veikt pretuzbrukumu uz rietumiem no Kreminnas, lai apturētu Ukrainas karaspēka virzību un iegūtu laiku pastiprinājuma un rezerves daļu saņemšanai un aizsardzības pozīciju nostiprināšanai. Vienlaikus krievi šajā rajonā, domājams ir būtiski novājināti," norāda analītiķi.

Ukrainas spēki turpina pretuzbrukumu arī Hersonas apgabalā. Trešdien Ukrainas armija veica pretuzbrukumu Hersonas apgabala ziemeļrietumos un rietumos, turpinot virzīties uz dienvidiem no frontes līnijas ziemeļrietumu reģionā un uzbrūkot Miloves virzienā pa Dņepras rietumu krastu.

Krievi paziņojuši par Ukrainas armijas mēģinājumiem virzīties uz priekšu caur Davidivas Bridas "katlu" Hersonas apgabala rietumos. Krievijas militārie korespondenti ziņo, ka Ukrainas armija uzbrūk Iščenkas un Kostromkas virzienā.

Ukrainas armijas pārstāvji apstiprinājuši, ka atbrīvojuši piecas apdzīvotās vietas reģiona ziemeļos.

Citi šobrīd lasa

Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš kategoriski izteicies par iespēju kādreiz spēlēt Krievijā 1
FOTO, VIDEO: ļaudis apmeklē un izklaidējas Muzeju nakts pasākumos
Revanšs neizdevās — Džeijs Opetaija otrreiz pieveic Mairi Briedi
Pievienot komentāru