Putins, sarunā ar Šolcu, kārtējo reizi mēģināja attaisnot Krievijas veiktos triecienus pa Ukrainas kritisko infrastruktūru. (Foto: EPA/Scanpix)

Putins joprojām atriebjas par Krimas tiltu. Par ko runāja Kremļa diktators ar Šolcu?

Pasaulē
2022. gada 2. decembrī 14:00 2022. gada 2. decembrī 14:00
  Jauns.lv
Vācijas kancleram Olafam Šolcam piektdien, 2. decembrī, bija telefonsaruna ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Abi valstu līderi apsprieda karu Ukrainā, norāda Kremlis.

Tiek ziņots, ka Putins atkārtoti pauda neapmierinātību ar Rietumu ieroču piegādi Ukrainai un "aicināja Vāciju pārskatīt savu pieeju Ukrainas notikumu kontekstā".

Tāpat Krievijas prezidents atkal mēģināja attaisnot veiktos triecienus pa Ukrainas kritisko infrastruktūru. Pēc viņa teiktā, Krievija šādu soli spērusi pēc "Kijivas uzbrukumiem Krievijas Federācijas civilajai infrastruktūrai", iespējams, dodot mājienus par incidentu uz Krimas tilta.

Kā zināms, Ukraina noliedz saistību ar sprādzieniem uz tilta okupētajā Krimā.

Turklāt Putins aicināja Šolcu ļaut Krievijai izmeklēt sprādzienus gāzes vadā "Nord Stream".

Iepriekš Vācijas kanclers Olafs Šolcs teica, ka Eiropa varētu atgriezties pie "miera kārtības" ar Krieviju, kas bija spēkā pirms pilna mēroga kara sākuma pret Ukrainu, ja Krievijas prezidents Vladimirs Putins atteiksies no agresijas pret kaimiņvalsti.

Agrā 8. oktobra rītā uz Krimas tilta, kas izbūvēts pār Kerčas šaurumu un savieno Krieviju ar okupēto Krimu, notika sprādziens. Tā rezultātā sagāzās  tilta autosatiksmes daļas posms, kā arī aizdegās vilciens, kas pārvadāja viegli uzliesmojošus materiālus.

Saistītās ziņas

Krievijai ir jāmaksā par Ukrainas atjaunošanu, pauda Borels
Terors no debesīm jeb kādas raķetes krievi izmanto Ukrainā, un cik to vēl atlicis?
Ukrainā Krievijas apšaudēs cietuši aptuveni 32 000 civilo objektu

Pēc sprādziena Krievijas prezidents Vladimirs Putins licis Federālajam Drošības dienestam (FSB) organizēt un koordinēt Kerčas šauruma tilta aizsardzības pasākumus.

Citi šobrīd lasa

Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš kategoriski izteicies par iespēju kādreiz spēlēt Krievijā 1
FOTO, VIDEO: ļaudis apmeklē un izklaidējas Muzeju nakts pasākumos
12 raundu gaļasmašīnā Usiks pieveic Fjūriju un kļūst par absolūto smagsvara čempionu boksā
Pievienot komentāru