Viļus Semeška (Foto: AFP/Scanpix)

Atkāpies Lietuvas aizsardzības viceministrs

Pasaulē
2022. gada 9. decembrī 14:30 2022. gada 9. decembrī 14:30
  Jauns.lv/LETA
Lietuvas aizsardzības viceministrs Viļus Semeška atkāpjas no amata, piektdien paziņoja Lietuvas Aizsardzības ministrija.

"Viceministrs atkāpjas no amata, lai īstenotu citus karjeras plānus," informēja ministrijā.

Pats Semeška vietnē "Facebook" apstiprināja, ka atstāj viceministra amatu, bet savus nākotnes plānus nekomentēja.

"Es aizeju no amata citu plānu dēļ, detalizētāk es nestāstīšu, bet pēc diviem gadiem ārkārtīgi intensīva darba, dienesta, pēc savu bateriju uzlādes es izvēlēšos citu darbības ceļu," viņš rakstīja.

Tikmēr portāls "Delfi.lt" ziņoja, ka Semeškas aiziešana no amata ir saistīta ar pretrunām Vācijas brigādes dislocēšanā Lietuvā.

Viceministrs strādāja Vācijas un Lietuvas divpusējā darba grupā, kuras uzdevums bija koordinēt sabiedroti brigādes darbu Lietuvā.

Jūnijā Lietuvas prezidents Gitans Nausēda un Vācijas kanclers Olafs Šolcs parakstīja komunikē, kurā pausts, ka "papildu pašreizējai un paplašinātajai kaujas grupai Vācija ir gatava vadīt plašu un kaujas gatavu brigādi Lietuvā, lai savaldītu un aizstāvētos pret Krievijas agresiju".

Viļņa vēlas, lai Vācijas brigāde rotācijas kārtībā pastāvīgi būtu izvietota Lietuvā. Savukārt Berlīnes amatpersonas vairākkārt paudušas, ka daļa brigādes būs Lietuvā, bet pārējā atradīsies Vācijā un būs gatava nepieciešamības gadījumā ātri pārvietoties.

Kā liecina "Delfi.lt" rīcībā esošā informācija, atgriežoties no sarunām Vācijā, Semeška slēgtā sēdē deputātiem, prezidenta biroja un valdības ierēdņiem atzinis, ka viņš "atturīgi vērtē, vai Nausēdas un Šolca komunikē patiešām runa ir par brigādi "uz vietas", un teica, ka "vajadzētu apsvērt jaunu, iespējams, precīzāku dokumentu".

Aizsardzības ministrija informēja, ka Semeškas kā viceministra atbildībā bija nacionālās aizsardzības sistēmas budžets un finanšu resursu pārvaldība un iepirkumu politika, sistēmas iepirkumi un noslepenoti darījumi, kā arī loģistika un infrastruktūra, un aktīvu pārvaldība un attīstība.

Pirms kļūšanas par aizsardzības viceministru ekonomikā un banku lietās izglītību guvušais Semeška trīs gadus bija Lietuvas Centrālās vēlēšanu komisijas loceklis. Pirms tam viņš bijis augsta ranga vadības amatos vairākas starptautiskās kompānijās.

Citi šobrīd lasa

“Bez vīrieša es nespēju!” - Katy Tindemark par attiecībām un karjeru
Tualetes podu 150 gadus ilgā vēsture: kāpēc vairs neizmanto apzeltītus rotājumus?
"Kā var tā dzīvot?" virāls kļūst Rīgā uzņemts aculiecinieka video 2
Pievienot komentāru