Ukrainas prezidenta kancelejas vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks. (Foto: AP/Scanpix)

Podoļaks paziņo, ka Ukraina ļoti drīz saņems "Patriot", "Abrams" un "Leopard"

Pasaulē
2022. gada 9. decembrī 16:23 2022. gada 9. decembrī 16:23
  Jauns.lv
Ukrainas prezidenta kanceleja uzskata, ka Ukraina no partneriem drīzumā saņems modernas bruņutehnikas, kā arī pretraķešu aizsardzības sistēmas un raķešu palaišanas iekārtas. Runa ir par "Patriot", "Abrams" un "Leopard", intervijā "24 Kanal" norāda prezidenta kancelejas vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks.

"Es gribu jums pateikt sekojošo - ticiet man, mēs ļoti drīz iegūsim "Patriot", "Abrams", "Leopard" un visu pārējo. Tā ir objektīva šī kara attīstība. Tas objektīvi būs viss mūsu teritorijā pēc 2 nedēļām, mēneša, 2 mēnešiem. Mums būs viss vajadzīgajā apjomā," uzskata Podoļaks.

Viņaprāt Ukraina saņems palīdzību no sabiedrotajiem, tostarp "noteikta darbības rādiusa raķetes", un "noteikta kalibra šāviņus" utt.

"Kāpēc? Paskatieties uz loģiku, ko dara mūsu partneri. Viņiem ir grūti uzreiz pieņemt konkrētus lēmumus. Tomēr viņi ir mainījuši kara ideoloģiju. Viņi skaidri saprot, kāda veida karš notiek, kas ir Krievija un kāpēc vairs nav jāspēlē "2014. gada spēle"," skaidroja Podoļaks.

Viņš arī sacīja, ka partneri absolūti patiesi tic, ka Ukrainai ir jāuzvar, taču vēl nav pilnībā gatavi saprast, ka Ukraina citādi nekādos apstākļos neizkļūs no šī kara.

"Jebkurā gadījumā mēs sasniegsim pareizo finālu. Un tāpēc (partneri - red.) saprot, ka Ukrainai vajadzēs pakāpeniski nodot visus ieroču veidus, un viņi to dara. Paskatieties, kara sākumā mums praktiski nekas nebija. Kara vidū mums bija ļoti ierobežotas ieroču variācijas. Šodien mums ir gandrīz viss, ko lūdzam nodot, izņemot atsevišķus ieroču veidus," atzīmēja Podoļaks.

Prezidenta biroja vadītāja padomnieks pauda cerību, ka bez tā paša "Patriot" Ukrainā būs arī citi zenītraķešu kompleksi un pretraķešu aizsardzības sistēmas.

"Šīs citas sistēmas jau būs. Bet "Patriot" būs nedaudz vēlāk. Tāpēc, lūdzu, es vēlos, lai mēs, no vienas puses, pastāvīgi teiktu saviem partneriem:" Draugi, paātrināsim procesu," rezumēja Podoļaks

Iepriekš līdzīgu optimistisku prognozi izteica arī Aizsardzības ministrijas vadītājs Aleksejs Rezņikovs, sakot, ka Ukraina saņems no partneriem Rietumu tankus un kaujas lidmašīnas.

Citi šobrīd lasa

Kādas ir Nikolas Kidmenas patiesās attiecības ar viņas un Toma Krūza adoptētajiem bērniem?
Pēc nokauta savā profesionāļa debijas cīņā miris talantīgs britu bokseris 1
FOTO: ballītē lustējas pašmāju seriāla "Nemīlētie" komanda
Pievienot komentāru