Pāvests Francisks. (Foto: AFP/Scanpix)

Krievija: Vatikāns atvainojies pēc Romas pāvesta izteikumiem par kara dalībniekiem Ukrainā

Pasaulē
2022. gada 15. decembrī 14:42 2022. gada 15. decembrī 14:42
  Jauns.lv
Vatikāna valsts sekretariāts atvainojies Krievijai par Romas pāvesta Franciska izteikumu par čečeniem un burjatiem, kas piedalās karā Ukrainā. Tā paziņojusi Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova, raksta TASS.

Pēc viņas teiktā, Ārlietu ministrija pa diplomātiskajiem kanāliem no Vatikāna saņēmusi Svētā Krēsla Valsts sekretāra Pjetro Parolina uzrunu "saistībā ar minēto pāvesta izteikumu".

"Šajā uzrunā cita starpā teikts sekojošais: "Vatikāna Valsts sekretariāts atvainojas Krievijas pusei. Svētais Krēsls ar dziļu cieņu izturas pret visām Krievijas tautām, to ticību un kultūru, kā arī pret citām pasaules valstīm un tautām," paziņoja Zaharova.

Pēc viņas teiktā, Krievijas puse uzskata, ka "šis incidents ir izsmelts". Ārlietu ministrija rēķinās ar "konstruktīvas mijiedarbības ar Vatikānu" turpināšanu.

Vatikānā pagaidām to nav komentējuši, vēsta "Meduza".

Novembrī Romas pāvests Francisks intervijā amerikāņu kristīgajam žurnālam "America" izteica vairākus paziņojumus par karu Ukrainā. Konkrēti viņš sacīja, ka "visnežēlīgākie" kara dalībnieki, viņaprāt, ir "tie, kas ir no Krievijas, bet nepieturas pie krievu tradīcijas, piemēram, čečeni, burjati un tā tālāk".

Pēc tam Čečenijas vadītājs Ramzans Kadirovs Romas pāvestu nodēvēja par "propagandas upuri", Burjatijas vadītājs Aleksejs Cidenovs savukārt Franciska spriedumus nodēvēja par "dīvainiem". Krievijas vēstnieks Vatikānā Aleksandrs Avdejevs paziņojis oficiālu protestu par pāvesta vārdiem.

Citi šobrīd lasa

Gribi nodzīvot līdz 100 gadiem? Ārsti iesaka ēst šos piecus produktus
Šēras draugi lūdz pārtraukt aizrauties ar plastikas operācijām, lai līdzās draugam izskatītos jauna
FOTO, VIDEO: ļaudis apmeklē un izklaidējas Muzeju nakts pasākumos
Pievienot komentāru