Dmitrijs Medvedevs. (Foto: AP/Scanpix)

Medvedevs uzskata, ka Krievijas sakāve Ukrainā var izraisīt kodolkaru 3

Pasaulē
2023. gada 19. janvārī 13:00 2023. gada 19. janvārī 13:00
  Jauns.lv/LETA
"Kodolvalstis nekad nav zaudējušas lielus konfliktus, no kuriem atkarīgs to liktenis," telegrammā rakstīja bijušais Krievijas prezidents un Vladimira Putina sabiedrotais Dmitrijs Medvedevs. 

"Rīt NATO Ramšteinas bāzē lielie militārie vadītāji apspriedīs jaunas taktikas un stratēģijas, kā arī jaunu smago ieroču un trieciensistēmu piegādi Ukrainai. Un tas notika uzreiz pēc foruma Davosā, kur mazattīstīti politisko partiju apmeklētāji kā mantru atkārtoja: "Lai panāktu mieru, Krievijai ir jāzaudē." Un nevienam no nabadzīgajiem neienāk prātā no tā izdarīt šādu elementāru secinājumu: kodolenerģijas zaudēšana konvencionālā karā var izraisīt kodolkara uzliesmojumu. Kodolvalstis nezaudēja lielus konfliktus, no kuriem ir atkarīgs to liktenis.
Bet tam vajadzētu būt acīmredzamam ikvienam. Pat Rietumu politiķim, kurš ir saglabājis vismaz kaut kādas inteliģences pēdas," "Telegram" rakstīja Medvedes. 

Jau ziņots, ka Berlīne nosūtīs Vācijā ražotos "Leopard" tankus Ukrainai tikai tādā gadījumā, ja ASV rīkosies līdzīgi. Vācijā ražotos tankus "Leopard" eksperti uzskata par vispiemērotākajiem Ukrainai, taču Vācijai kā ražotājai ir tiesības aizliegt citām valstīm eksportēt šos tankus, kas atrodas daudzu Eiropas valstu armiju bruņojumā. 

Vācijas kanclers Olafs Šolcs pēdējās dienās aiz slēgtām durvīm ir vairākkārt uzsvēris, ka Vācija būtu gatava piegādāt Ukrainai tankus, ja arī ASV nosūtītu Ukrainai tankus, atklāja avots Vācijas valdībā.

Vācijas prezidents, gan aizsardzības ministrs ceturtdienas rītā atkārtoti pauda atbalstu Kijivai. "Šie nav normāli laiki, mums Eiropā plosās karš," pēc ceremonijas ar militāru pagodinājumu Aizsardzības ministrijā sacīja jaunais aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss.

Viņš piebilda: "Krievija izvērš brutālu iznīcināšanas karu pret suverēnu valsti - pret Ukrainu. Mūsu uzdevums ir padarīt bruņotos spēkus spēcīgus, tas ir par atturēšanu, efektivitāti un gatavību.

"Un runa ir par Ukrainas atbalsta turpināšanu, arī ar bruņoto spēku materiāliem."

Citi šobrīd lasa

Gribi nodzīvot līdz 100 gadiem? Ārsti iesaka ēst šos piecus produktus
Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš kategoriski izteicies par iespēju kādreiz spēlēt Krievijā 1
FOTO, VIDEO: ļaudis apmeklē un izklaidējas Muzeju nakts pasākumos
Skatīt visus komentārus