Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. (Foto: Best Image / BACKGRID/ Vida Press)

Zelenskis: Ukrainai tagad vajag 300 līdz 500 tankus 1

Pasaulē
2023. gada 27. janvārī 19:23 2023. gada 27. janvārī 19:23
  Jauns.lv
Ukrainas armijai tagad nepieciešami 300 līdz 500 tanki, lai veiktu pretuzbrukumu pret Krievijas karaspēku, norāda Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Mums tagad ir vajadzīgi 300 vai 500 tanki. Mums tie ir vajadzīgii, lai veiktu ofensīvu mūsu teritorijā, uz mūsu zemes. Mums ir vajadzīgas bruņutehnikas, lai aizsargātu mūsu cilvēkus, tas arī viss,” intervijā telekanālam "Sky News" sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Viņš norādīja, bruņojuma piegādes laikā jutīsies atvieglots tikai tad, kad Ukrainas militārpersonas ieročus jau izmantos kaujas laukā.

"Dažreiz ieroču piegāde ilgst mēnešus, vai jūs saprotat? Es nevienu nevainoju, bet, atbildot uz jūsu jautājumu, atvieglojuma sajūta nāk tikai pēc tam, kad ieročus, ko mums dod partneri, jau izmanto mūsu armija,” piebilda Ukrainas prezidents.

Kā ziņots, lēmums par Ukrainas nodrošināšanu ar vācu "Leopard 2" tankiem tika apstiprināts Vācijas valdības sēdē 25. janvāra rītā.

Vēlāk Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss Bundestāga kuluāros pēc aizsardzības komitejas sēdes sacīja, ka tanki "Leopard 2" no Vācijas Ukrainai varētu tikt piegādāti aptuveni trīs mēnešu laikā.

Iepriekš Lielbritānijas valdība apstiprināja lēmumu nodrošināt Ukrainai galveno kaujas tanku "Challenger 2" tanku rotu – četrus uzreiz un astoņus nedaudz vēlāk.

ASV prezidents Džo Baidens oficiāli paziņoja par 31 Amerikā ražoto tanku "M1 Abrams", kā arī citas militārās tehnikas piegādi Ukrainai.

Citi šobrīd lasa

FOTO: ballītē lustējas pašmāju seriāla "Nemīlētie" komanda
Mūžībā devusies tautā iemīļotā aktrise Baiba Indriksone
Latvijas hokeja izlases sastāvā spēlē pret Kazahstānu gaidāmas izmaiņas; vārtos Gudļevskis
Pievienot komentāru