Fotogrāfijā redzama Svitlana, kura sēro par savu 48 gadus veco vīru Serhiju ciematā, netālu no Kijevas. Vladimira Putina agresijas un Krievijas tautas bezspēcības dēļ aizvadītais kara gads Ukrainā ir pārpildīts ar šādiem stāstiem. (Foto: AP/Scanpix)

Krievijas iebrukumam Ukrainā aprit gads: kara mirkļi, kurus nedrīkstam aizmirst

Pasaulē
2023. gada 24. februārī 05:32 2023. gada 24. februārī 05:32
 
Edvīns
Rakickis
| Jauns.lv
Ir 24. februāris. Esam sagaidījuši Krievijas iesāktā kara gadadienu, kurā Ukraina joprojām ir dzīva un stipra, tās prezidents Volodimirs Zelenskis ir savā vietā, bet Krievija ar savu Sanktpēterburgas bandītu “neaizvietojamā prezidenta” lomā ir iebīdīta starptautiski atstumtu, asiņainu un stagnējošu režīmu mēslainē.

Iepriekšējā gada 24. februāris vairumam, domājams, pagāja, ik pa desmit minūtēm, tostarp arī nakts stundās, lasot jaunākās ziņas.

Krievijas prezidenta un tautas cietsirdība pret kaimiņvalsti šo 12 mēnešu laikā ne reizi vien ir likusi elpai aizrauties un laikam apstāties, gan pārdzīvojot par postažu, gan gavilējot par Ukrainas aizstāvju panākumiem.

Atskatoties uz nu jau gadu ilgušo Krievijas iniciēto, asiņaino karadarbību Ukrainā, apkopojam momentus, kuri izpelnījās vislielāko starptautisko uzmanību.

Sākot ar vēsturiskajiem kadriem pie Krievijas-Ukrainas robežkontroles punkta, kā arī Vladimira Putina bravūrīgo retoriku kara pirmajās dienās, un beidzot ar zvērībām un bezjēdzīgajām ciešanām, ko pa šo laiku gan sev, gan kaimiņvalstij sagādājis Ukrainas dienvidaustrumu daļā iestrēgušais starp cietumniekiem salasīto un pilsētu ielās saķerto Putina okupantu bars.

Citi šobrīd lasa

Zināmi Eirovīzijas oficiālie rezultāti. Kuras valstis balsoja par Donu?
Megana Mārkla steidzami spiesta mainīt apģērbu, lai "iederētos" Nigērijā
NHL ceļ mūsu Artūru Šilovu tronī, bet vācu hokeja zvaigzne viņu noniecina - ko par mūsu vārtsargu raksta sociālajos tīklos
Pievienot komentāru