ASV stratēģiskais bumbvedējs "B-52H". (Foto: US Air Force)

Virs Baltijas jūras konfrontācija starp ASV bumbvedējiem un Krievijas iznīcinātāju

Pasaulē
2023. gada 21. martā 15:12 2023. gada 21. martā 15:12
  Jauns.lv
Krievijas Aizsardzības ministrija paziņojusi, ka Krievijas iznīcinātājs “Su-35” pacelies virs Baltijas jūras pēc tam, kad divi ASV stratēģiskie bumbvedēji lidoja Krievijas robežas virzienā. Iznīcinātājs atgriezās bāzē pēc tam, kad ASV lidmašīnas bija attālinājušās no Krievijas teritorijas.

Pirmdienas konfrontācija virs Baltijas jūras notika pēc diplomātiskās kņadas pagājušajā nedēļā, kad ASV bezpilota lidaparāts ietriecās Melnajā jūrā. To, kā zināms, sabojāja divi Krievijas iznīcinātāji “Su-27”. Tas bija pirmais zināmais tiešais militārais kontakts starp Krieviju un ASV kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā pagājušā gada februārī.

Krievijas valsts ziņu aģentūra TASS ziņo, ka Krievijas Aizsardzības ministrijas Nacionālais aizsardzības kontroles centrs identificējis abas ASV lidmašīnas kā stratēģiskos bumbvedējus “B-52H”. "2023. gadā 20. marts dežūrējošā Rietumu militārā apgabala pretgaisa aizsardzības spēku radari konstatēja divus gaisa mērķus, kas lidoja Krievijas Federācijas valsts robežas virzienā virs Baltijas jūras,» pavēstīja ministrijā, vēsta TASS.

"Pēc tam, kad ārvalstu militārā lidmašīna attālinājās no Krievijas Federācijas valsts robežas, Krievijas lidmašīna atgriezās savā bāzē," paziņoja Krievijas ministrija.

Pēc Polijas Nacionālās aizsardzības ministrijas datiem, bumbvedējus “B-52” vienlaikus pavadīja arī Polijas iznīcinātāji “F-16”. Šķiet, ka krievu “Su-35” to pārtvēra tikai pēc tam, kad poļu piloti atgriezās bāzē.

Krievija piektdien pasniedza valsts apbalvojumus diviem iznīcinātāju pilotiem, kas bija iesaistīti ASV novērošanas bezpilota lidaparāta “MQ-9 Reaper” notriekšanā, kas pagājušajā nedēļā ietriecās Melnajā jūrā.

Saistītās ziņas

Krievija piešķirs apbalvojumus pilotiem par ASV drona notriekšanu
ASV publisko video, kurā redzama Krievijas iznīcinātāja sadursme ar amerikāņu dronu 1
Krievijas vēstnieks ASV par drona notriekšanu: “Mēs labi zinām, kādām misijām tiek izmantoti droni!” 3

Pasniedzot apbalvojumus iznīcinātāju “Su-27” pilotiem, Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu uzteica viņus par to, ka viņi neļāva bezpilota lidaparātam ielidot teritorijā netālu no Krimas, kurā Maskava aizliegusi iebraukt.

Krievija ir apsūdzējusi ASV izlūkdatu vākšanā novērošanas lidojumu laikā, kas pēc tam tiek nodota Ukrainai, lai tā varētu uzbrukt Krievijas mērķiem. Maskava arī apsūdzēja ASV par bezpilota lidaparāta incidenta provocēšanu, neievērojot lidojumu ierobežojumus, kas noteikti Krievijas teritorijas aizsardzībai, un paziņoja, ka Krievija "atbildēs" uz jebkādām turpmākām provokācijām.   

Citi šobrīd lasa

"Vēzis ir atnācis, lai uzlabotu manu dzīvi..." - Inese Supe par cīņu ar ļauno slimību
FOTO: “Viss pagalam!” Latvijas iedzīvotājus negaidīti pārsteidz krusa 1
Gudļevskis mačā ar slovākiem zaudējis 7 kilogramus svara. Treneri pirms spēles ar ASV uzsver spēlētāju atjaunošanās nozīmi
Pievienot komentāru