Militārā kravas automašīna ar burtu "Z". (Foto: AP/Scanpix)

Krievijas karavīrus par nepakļaušanos un žūpošanu iesloga bedrēs 1

Pasaulē
2023. gada 30. aprīlī 16:35 2023. gada 30. aprīlī 16:35
  Jauns.lv
Krievijas militārā virspavēlniecība pastiprinājusi sodus par "disciplīnas pārkāpumiem". Tagad vaininiekus sēdina pazemes cietumos – bedrēs, pārklātās ar restēm, ziņo Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas izlūkdienests.

Tur nokļūst gan par žūpošanu dienestā, gan par atteikšanos karot un pagarināt līgumu ar armiju. Līdzīgās bedrēs komunistiskās Vjetnamas karotāji 70. gados ieslodzīja gūstā kritušos amerikāņus.

Pirmajos kara mēnešos attieksme esot bijusi iecietīgāka, tiem, kas nevēlējās pagarināt kontraktu, ļāva doties mājās. Viss mainījies pagājušā gada rudenī, un jo sevišķi, kad par okupantu karaspēka komandieri Ukrainā iecēla Ģenerālštāba priekšnieku Valēriju Gerasimovu. Janvārī stājoties amatā, viņš pavēlēja militārpersonām skūt bārdu, aizliedza izmantot personiskos auto un savus planšetdatorus dronu palaišanai. Gerasimovs ir jau ceturtais diktatora Putina ieceltais okupācijas karaspēka komandieris.

Par to, ka atteikšanās karot Krievijas karavīriem draud ar improvizētu cietumu, kļuva zināms jau pērn vasarā. Toreiz viņus sēdināja pagrabos Doneckas un Luhanskas apgabalos. Par dezertēšanu vai nepakļaušanos apsūdzēti vairāk nekā 1000 Krievijas karavīru.

Citi šobrīd lasa

Gribi nodzīvot līdz 100 gadiem? Ārsti iesaka ēst šos piecus produktus
Putins atzīst, ka viņa ģimenē jau mācās ķīniešu valodu
Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš kategoriski izteicies par iespēju kādreiz spēlēt Krievijā
Pievienot komentāru