Dmitrijs Medvedevs. (Foto: REUTERS/SCANPIX)

Medvedevs piedraud Polijas prezidentam

Pasaulē
2023. gada 23. jūnijā 19:52 2023. gada 23. jūnijā 19:52
  Jauns.lv
Krievijas Federācijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs nosaucis Polijas prezidentu Andžeju Dudu par "izdzimteni", kuram "nav žēl patronas", vēsta "The Moscow Times".

Tā Krievijas ierēdnis reaģēja uz Polijas valsts vadītāja teikto par Krieviju. Duda salīdzināja Krieviju ar "savvaļas zvēru, kas aprij cilvēku". "Ja savvaļas zvērs aprij cilvēku, tad parasti saka, ka viņš vienkārši jāizseko un jānošauj, jo viņš ir pieradis ēst cilvēka gaļu. Līdzīgi ir ar Krieviju," sacīja viņš.

Dudas spriedums izsaucis bijušā Krievijas prezidenta emocionālo reakciju. "XVIII gadsimtā vienkārši atvestu šo radību uz Sarkano laukumu un izpildītu nāvessodu ar saraušanu gabalos," uz Dudas teikto atbildēja Medvedevs. Tomēr viņš solīja Polijas prezidentam "atriebties" citādi, jo uzskata sevi par "humānistu".

Saistītās ziņas

Medvedevs sola mūžīgu karu ar "nacistisko Ukrainu" 1
Medvedevs draud nogalināt jebkuru britu amatpersonu 2
Medvedevs Baltijas valstis nosauc par Krievijas guberņām 1

Kopš kara sākuma Ukrainā Medvedevs savā "Telegram" kanālā regulāri apvaino Rietumu politiķus. Tostarp viņš noraidoši izteicies par ES augsto pārstāvi ārlietās un drošības politikas jautājumos Žuzepu Borelu, Eiropas Komisijas priekšsēdētāju Urzulu fon der Leienu, Vācijas kancleru Olafu Šolcu, Lielbritānijas premjeru Rišu Sunaku un Francijas prezidentu Emanuelu Makronu.

Medvedevs pagājušajā nedēļā arī komentēja ASV prezidenta Džo Baidena runu, kurš Vladimira Putina lēmumu izvietot taktiskos kodolieročus Baltkrievijā nosauca par bezatbildīgu. Medvedevs nodēvēja Baidenu par satrūdējušu celmu, kas cieš no demences.

Citi šobrīd lasa

Gribi nodzīvot līdz 100 gadiem? Ārsti iesaka ēst šos piecus produktus
Princese Ketrīna reaģējusi uz prinča Harija atvainošanos?
Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš kategoriski izteicies par iespēju kādreiz spēlēt Krievijā
Pievienot komentāru