Pavērsiens no prāmja Baltijas jūrā iekritušā dēliņa un ielēkušās mammas traģiskās bojāejas lietā — policija izmeklē slepkavības versiju

Pasaulē
2023. gada 2. jūlijā 10:31 2023. gada 2. jūlijā 10:31
  Jauns.lv
Saistībā ar 36 gadus vecās Polijas pilsones un viņas 7 gadus vecā dēliņa nāvi pēc iekrišanas Baltijas jūrā no prāmja “Stena Spirit” pašlaik policija izmeklē bērna slepkavības un mātes pašnāvības mēģinājuma versiju.

“Pašlaik notikušais ir kvalificēts kā izmeklēšana bērna slepkavības un mātes pašnāvības mēģinājuma lietā,” aģentūrai PAP paziņoja Polijas Gdaņskas apgabala prokuratūras pārstāve Gražina Vavriņuka, nesniedzot sīkāku informāciju.

Jauns.lv jau vēstīja, ka ceturtdien "Stena Spirit" prāmja Baltijas jūras ūdeņos iekritis septiņus gadus vecs bērns, bet viņa māte, cenšoties bērnu izglābt, ir ielēkusi viņam līdzi ūdenī. Tiesa, “Stena Line” pārstāve Agneška Zembžicka izteicās Polijas medijiem, ka no kuģa gūtie videoieraksti nesakrīt ar šādu versiju.

Ledainajā ūdenī māte pavadīja 59 minūtes, bet dēliņš — 66 minūtes, vēsta Polijas vietne “Fakt”. Kaut gan abi izvilkti no ūdens un ar helikopteru nogādāti slimnīcā, viņu dzīvības glābt neizdevās.

“Stena Line” pārstāvis Stefans Elfstrēms paziņoja, ka uz prāmja tika sacelta trauksme, kad atrada šīm personām piederošas mantas, bet viņi paši bija pazuduši. “Apkalpe pārbaudīja novērošanas kameras un redzēja, ka divi cilvēki iekrita ūdenī,” viņš sacīja.

"Stena Line" prāmis

Zviedrijas Ūdensceļu dienesta ziņojums liecina, ka notikuma laikā bija mobilizēti ievērojami resursi, tostarp helikopteri un NATO kuģi.

Prāmis brauca no Zviedrijas Karlskronas uz Polijas Gdiņu. Tajā atradās 310 pasažieri.

Citi šobrīd lasa

"Vēzis ir atnācis, lai uzlabotu manu dzīvi..." - Inese Supe par cīņu ar ļauno slimību
Gudļevskis mačā ar slovākiem zaudējis 7 kilogramus svara. Treneri pirms spēles ar ASV uzsver spēlētāju atjaunošanās nozīmi 1
Rinkēvičs: "Priekšvēlēšanu debatēm jānotiek latviešu valodā"
Pievienot komentāru