Vienlaikus Medvedevs uzsvēra, ka "rezultāts tiks sasniegts ar daudz lielākām izmaksām cilvēcei nekā 1945. gadā". (Foto: EPA/Scanpix)

Medvedevs paziņo par Krievijas gatavību karam ar NATO 7

Pasaulē
2023. gada 26. septembrī 20:29 2023. gada 26. septembrī 20:29
  Jauns.lv
Rietumvalstis atstāj Krievijai arvien mazāk izvēles un bīda Maskavu uz tiešu militāru konfliktu ar NATO, paziņojis Krievijas Federācijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs.

Viņš atgādināja par neseno "Abrams" tanku nodošanu Kijivai un gatavotajām liela tāluma raķešu ATACMS piegādēm, kā arī par 98 gadus vecā SS "Galīcija" divīzijas veterāna Jaroslava Huņkas godināšanu Kanādas parlamentā, kas vēlāk tika atzīta par kļūdu, vēsta "The Moscow Times".

"Šķiet, ka Krievijai atstāj arvien mazāk izvēles, izņemot tiešu konfliktu ar NATO, kas pārvērties par klaji fašistisku hitleriskās ass tipa bloku, kaut arī lielāku. Mēs esam gatavi," savā "Telegram" kanālā rakstīja Medvedevs.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka "rezultāts tiks sasniegts ar daudz lielākām izmaksām cilvēcei nekā 1945. gadā".

Pirms tam Medvedevs apsūdzēja ASV un Eiropas Savienību par Trešā pasaules kara tuvošanos, jo tās "veicina teroru" Krievijas pierobežas reģionos. Vienlaikus viņš atgādināja, ka uzvarētāju jaunajā globālajā militārajā konfliktā nevar būt.

Viņš piedāvāja karu Ukrainā beigt ar miera līguma parakstīšanu vai kodoltriecienu un gaudās, ka Krievijas iebrukums Ukrainā varētu beigties dažu mēnešu laikā, ja ASV un citas NATO dalībvalstis Kijivai nepiegādātu ieročus.

ASV prezidenta palīgs nacionālās drošības jautājumos Džeiks Salivans šā gada maijā skaidroja, ka ASV, palīdzot Kijivai ar bruņojumu, izseko Maskavas reakciju, lai nepieļautu eskalāciju.

"[ASV prezidenta Džo Baidena] pamata uzstādījums ir tāds, ka mēs esam apņēmušies darīt visu iespējamo, lai atbalstītu Ukrainu, kas aizstāv savu suverenitāti un teritoriālo integritāti. Un mēs arī esam apņēmušies rīkoties tā, lai izvairītos no trešā pasaules kara," Sacīja Salivans.

ASV prezidents Džo Baidens pirmajās dienās, kad Krievija iebruka Ukrainā, norādījis, ka Krievijas prezidenta Vladimira Putina lēmums sākt karu viņu nostādījis izvēles priekšā.

"Bija divi rīcības varianti: sākt Trešo pasaules karu, sākt fiziski karu ar Krieviju vai arī variants numur divi: darīt tā, lai valsts, kas rīkojas tik pretstatā starptautiskajām tiesībām, samaksātu cenu par to, ka tā to ir izdarījusi," sacīja Baidens.

Vēlāk Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs Baidenu nosauca par "pieredzējušu" politiķi, jo karā viņš devis priekšroku "tikai sankcijām".

Citi šobrīd lasa

"Es jūtos kā karaliene!" - Katrīne Vasiļevska blondīne ir tikai sirdī
FOTO: motosezonas atklāšanā saulainās Rīgas ielas pieskandina motociklu rūkoņa 1
Arī šogad viss beidzies skumji. Durbes jūras ērgļu ligzdā nav palikusi neviena Mildas ola 3
Skatīt visus komentārus