Krievijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks un partijas "Vienotā Krievija" vadītājs Dmitrijs Medvedevs vizītes laikā Krievijas kontrolētajā Doneckas apgabalā Ukrainā militārajā poligonā apbalvoja krievu okupantus. (Foto: AP/Scanpix)

Mobilizāciju okupētajās Ukrainas teritorijās uzrauga Medvedevs

Pasaulē
2023. gada 3. oktobrī 16:11 2023. gada 3. oktobrī 16:11
  Jauns.lv
Krievija līdz gada beigām vēlas armijā mobilizēt vēl 130 tūkstošus cilvēku. Šis process skars arī okupētās Ukrainas teritorijas, vēsta Nacionālais pretošanās centrs.

Pēc Nacionālās pretošanās centra datiem, no šī gada 1. oktobra līdz 31. decembrim krievi plāno mobilizēt 130 tūkstošus cilvēku.

"Proti, nelegālās mobilizācijas aktivitātes notiks okupētajās Ukrainas teritorijās. Visvairāk tā plāno "mobilizēties" okupētajās Luhanskas un Doneckas apgabalu teritorijās, kā arī Krimas Autonomajā Republikā," teikts paziņojumā.

Kurš ir atbildīgs par šo procesu?

Mobilizācijas plānu okupētajās teritorijās personīgi uzrauga Krievijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs, kurš septembrī ieradās Doneckas apgabala okupētajā daļā.

Mobilizācija Krievijā

Nesen Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštābs ziņoja, ka jaunā mobilizācijas viļņa laikā Krievija vēlas iesaukt no 400 līdz 700 tūkstošiem vīru. Turklāt tas skars Čečeniju un okupētās Ukrainas teritorijas.

Izdevums "Važniji istoriji" vēstīja, ka mobilizētie krievi karā Ukrainā iet bojā vidēji četrus līdz piecus mēnešus pēc pavēstes saņemšanas, un katrs piektais okupants - nav nodzīvojis pat divus.

Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes pārstāvis Andrijs Jusovs sacīja, ka mobilizācija Krievijā turpinās nepārtraukti un Maskavas iedzīvotājus tā lielā mērā ir apgājusi ar līkumu. Tomēr nākotnē tas ietekmēs arī viņus.

Citi šobrīd lasa

Šēras draugi lūdz pārtraukt aizrauties ar plastikas operācijām, lai līdzās draugam izskatītos jauna
Nepalaid garām! Muzeju nakts visā Latvijā
Putins atzīst, ka viņa ģimenē jau mācās ķīniešu valodu
Pievienot komentāru