FOTO: pēc gadsimta vētras "Kīrans" plosīšanās daļā Rietumeiropas atstāta pamatīga postaža

Pasaulē
2023. gada 3. novembrī 11:38 2023. gada 3. novembrī 11:38
  Jauns.lv
Eiropas rietumu daļā ceturtdien, 2. novembrī, un naktī uz piektdienu plosījusies vētra „Kīrans”, paņemot vairāku cilvēku dzīvības, izpostot mājokļus, pārpludinot ielas, aiz sevi atstājot nopietnu postažu. Eiropas meteoroloģijas dienesti prognozē, ka vētra varētu ilgt pat trīs dienas.

Francijā gāja bojā kravas automašīnas vadītājs, uz kura auto uzgāzās koks, bet par otru nāves gadījumu tika ziņots Havrā, ziņo varas iestādes.

Krītot kokiem, gāja bojā arī kāda sieviete Spānijas galvaspilsētā Madridē un vēl viena Nīderlandes dienvidos, paziņoja vietējie glābšanas dienesti un policija. Beļģijas pilsētā Ģentē gāja bojā divi cilvēki - piecus gadus vecs bērns un 64 gadus veca vāciete, kas viesojās valstī, - paziņoja prokuratūra. Abus nāves gadījumus izraisīja krītoši zari. Francijā 1,2 miljoni mājsaimniecību palika bez elektrības.

Vācijas ziemeļos Harca kalnos 46 gadus veca sieviete tika nāvējoši ievainota, krītot kokam. Valstī tika izplatīti brīdinājumi par vētru Ziemeļjūras piekrastē un par stipru vēju Baltijas jūras piekrastē.

Nīderlandē vētra laupījusi dzīvību vismaz vienam cilvēkam, kuram uzgāzies krītošs koks. Nelaime notikusi Venraijā pie Vācijas robežas. Krītoši koki ievainojuši cilvēkus arī citur Nīderlandē, tajā skaitā kādu sievieti Hāgā, ziņo policija. Arī velobraucēji guvuši traumas no krītošiem koku zariem.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Rietumeiropu pāršalkusi vētra "Kīrans", atnesot  tik stipru vēja ātrumu, kāds šajā reģionā nav pieredzēts pēdējo desmitgažu laikā.

Citi šobrīd lasa

FOTO: “Viss pagalam!” Latvijas iedzīvotājus negaidīti pārsteidz krusa 1
VIDEO: Spānijas un Portugāles debesīs novērots fantastisks skats
Kašers pastāsta, kā radies slavenais Dona "Eirovīzijas" tērps un ko tas simbolizē
Pievienot komentāru