Tiesas prāvai „kalpone pret saimnieci” sekoja līdzi visa Honkonga. Kundze saņēmusi cietumsodu par savas kalpones nodarbināšanu nemaksājot, kā arī sitot un pazemojot viņu.

Honkongā notiesā kundzi, kura brutāli izņirgājās par savu kalponi. FOTO

Pasaulē
2015. gada 27. februārī 19:00 2015. gada 27. februārī 19:00
 
Honkongā sešu gadu cietumsods piespriests saimniecei, divu bērnu mātei, kura ilgstoši pazemoja savu kalponi – jauno sievieti sita ar putekļu sūcēju, lika stāvēt zem ledainas dušas, kā arī par mājās padarīto vispār nemaksāja.

Šai tiesas prāvai jau pāris gadu garumā seko līdzi visa Āzija , jo gadījumi, kad darba devēji necilvēcīgi izturas pret apteksnēm, tur nav retums. Pie tiesas nama pulcējās pūļi, prasot taisnīgu tiesu lietā, kurā apsūdzēta 45 gadus vecā Lova Van Tunga. Tungu atzina par vainīgu 18 vardarbīgās epizodēs pret kalponi Ervianu Sulistuaningišu.

Indonēziešu izcelsmes Erviana ir viena no daudzajām jaunajām sievietēm, kuras dodas uz lielajām Ķīnas pilsētām, lai strādātu par mājkalpotājām. Pirms pusotra gada atklātībā nonāca fotogrāfijas no slimnīcas Honkongā – jaunā sieviete bija acīmredzami izmocīta un sista. Viņas ķermeni klāja zilumi, rētas un kreveles. Sākoties tiesas prāvai, noskaidrojās, ka apteksne sista un pazemota regulāri, bet nekur nav varējusi aizbēgt, jo viņai atņemti dokumenti un nav maksāta alga par darbu. Sulistuaningiša pie Tungas kundzes strādāja astoņus mēnešus 2013.gadā, un ne reizi nebija saņēmusi atalgojumu. To lūdzot, Ervianai tika ar putekļu sūcēja cauruli tika izsisti vairāki zobi.

Tiesa piespriedusi nežēlīgajai sievietei sešu gadu cietumsodu, kā arī 15 tūkstošu Honkongas dolāru samaksāšanu cietušajai. Pati Erviana Sulistuaningiša ar spriedumu ir apmierināta, turklāt viņa kļuvusi par simbolu cīņai pret pazemojošu izturēšanos pret apteksnēm. Honkongā šo darbu veic apmēram 300 tūkstoši sieviešu, lielākā daļa kalpoņu nāk no Filipīnām un Indonēzijas. Vidējā samaksa par darbu viņām ir apmēram 450 eiro mēnesī.


Kasjauns.lv, Foto: Reuters, AFP/LETA

Citi šobrīd lasa

Ebreju universitātes profesors izsaka prognozi, kāda nākotne gaidāma Izraēlai un Krievijai 1
FOTO: sabiedrībā pazīstamas personas bauda Gata Šmita iestudējuma "Bezkaunīgais vecis" pirmizrādi Nacionālajā teātrī
Alžīrijā atrasts pirms 26 gadiem nolaupīts vīrietis, kuru turēja pagrabā ... gandrīz blakus ģimenes mājām; "burvestība" neļāva saukt pēc palīdzības
Tēmas: Āzija
Pievienot komentāru