Krievu iznīcinātāji. (Foto: NATO Allied Air Command/Facebook)

FOTO: NATO kaujas lidmašīnas virs Baltijas jūras pārtvērušas Krievijas iznīcinātājus

Pasaulē
2023. gada 8. decembrī 10:12 2023. gada 8. decembrī 10:12
  Jauns.lv
Trešdien, 6. decembrī divi Beļģijas F-16 iznīcinātāji no NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijas, veikuši divu Krievijas iznīcinātāju Su-30 pārtveršanu virs Baltijas jūras, atsaucoties uz NATO Sabiedroto Gaisa spēku pavēlniecība, raksta Sargs.lv.

Pārtveršana notikusi pēc tam, kad NATO pretgaisa aizsardzības radari identificējuši nezināmus lidaparātus, kuri pacēlušies no Kēnigsbergas teritorijas un nebija nodibinājuši sakarus ar civilo Gaisa satiksmes kontroles centru.

“NATO regulāri uzrauga militāras aktivitātes savu robežu tuvumā, un sabiedroto lidmašīnas atrodas 24/7 augstas gatavības režīmā, lai aizsargātu NATO gaisa telpu un saglabātu alianses dalībvalstu teritoriālo integritāti,” teikts Sabiedroto Gaisa spēku pavēlniecības paziņojumā.

Krievijas iznīcinātājs. (Foto: NATO Allied Air Command/Facebook)

Krievijas iznīcinātāju pārtveršana tika īstenota droši un profesionāli. Operācija tika saskaņota ar Zviedrijas gaisa spēkiem. Pēc Krievijas lidaparātu pārtveršanas beļģu iznīcinātāji atgriezās savā bāzē Lietuvā.

Vēlāk tajā pašā dienā Francijas gaisa spēku lidmašīnas “Mirage 2000-5” bija gatavībā veikt citu Krievijas lidmašīnu pārtveršanu, taču taktiskās situācijas attīstības dēļ, iznīcinātāji netika pacelti gaisā.

Šauļos bāzētie beļģu NATO iznīcinātāji. (Foto: NATO Allied Air Command/Facebook)

Kopš šī gada decembra kaujas lidmašīnas no Francijas, Beļģijas, Vācijas, Polijas un Turcijas ir pārņēmušas NATO gaisa patrulēšanas misijas uzdevumus Alianses austrumu flangā. 6. decembra Krievijas iznīcinātāju pārtveršana bija pirmais Beļģijas Gaisa spēku uzdevums kopš NATO Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misijas pārņemšanas.

Citi šobrīd lasa

"Vēzis ir atnācis, lai uzlabotu manu dzīvi..." - Inese Supe par cīņu ar ļauno slimību
Gudļevskis mačā ar slovākiem zaudējis 7 kilogramus svara. Treneri pirms spēles ar ASV uzsver spēlētāju atjaunošanās nozīmi
Rinkēvičs: "Priekšvēlēšanu debatēm jānotiek latviešu valodā"
Pievienot komentāru