Ukraiņu karavīrs ar suni tranšejā. (Foto: AFP/Scanpix)

Okupanti, mainot virzienu, devušies triecienuzbrukumā Luhanskas apgabalā. Paziņoti zaudējumi

Pasaulē
16. janvārī 10:28 2024. gada 16. janvārī 10:28
  Jauns.lv
Krievijas karaspēks mainīja triecienu vektoru Luhanskas apgabalā. Taču, neskatoties uz to, kā minimums viens no ofensīvas mēģinājumiem tā arī nav vainagojies panākumiem - okupantiem ir 90 bojāgājušie un ievainotie, ziņo Luhanskas apgabala administrācijas vadītājs Artjoms Lisogors.

"Ienaidnieks mēģināja izspiest mūsu aizstāvjus no meža teritorijas (no Serebrjanskas meža - red.). Spēcīgs uzbrukuma mēģinājums tika organizēts Volinas teritoriālās aizsardzības brigādes pozīcijai," viņš teica.

Taču, pēc apgabala administrācijas priekšnieka teiktā, krievi tur cieta neveiksmi - aptuveni 90 ievainoti un nogalināti iebrucēji, trīs iznīcināti tanki un virkne citas tehnikas.

Okupantu uzbrukuma virziena maiņa

Lisogors atzīmēja, ka okupanti kopumā mainīja uzbrukuma operāciju vektoru, novirzot to no Makijivkas uz Serebrjanskas mežu un Bilohorivku.

"Šajos karstajos punktos vakar tika atvairīti 19 Krievijas uzbrukumi. Ievērojama daļa ienaidnieka ofensīvu notika ar aviācijas atbalstu," viņš piebilda.

Situācija frontē

Ukrainas militārpersonas atvairīja 32 ienaidnieka uzbrukumus Limanas virzienā un paplašina placdarmu Hersonas virzienā. Ukrainas aviācija veica triecienu pa 22 apgabaliem, kur bija koncentrēts ienaidnieka dzīvais spēks.

Saskaņā ar Kara pētījumu institūta (ISW) datiem, Krievijas karaspēks ir nedaudz pavirzījies uz rietumiem no Doneckas. Ukrainas un Krievijas karaspēks turpina pozicionālas kaujas Zaporiožjaes apgabala rietumu daļā, neskatoties uz sliktajiem laikapstākļiem šajā apgabalā. Turklāt Ukrainas bruņotie spēki uzbruka Krievijas Gaisa desanta spēku pozīcijai pie Bahmutas.

Okupantu zaudējumi Ukrainā

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz 16. janvāra rītam sasnieguši 372 090 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 1110 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 2022.gada 24.februārī krievi zaudējuši 6113 tankus, 11 358 bruņutransportierus, 8801 lielgabalu, 961 daudzlādiņu reaktīvo iekārtu, 653 zenītartilērijas iekārtas, 331 lidmašīnu, 324 helikopterus, 6877 bezpilota lidaparātus, 1816 spārnotās raķetes, 23 kuģus un ātrlaivas, vienu zemūdeni, 11 731 automobili un autocisternu, kā arī 1365 specializētās tehnikas vienības.

Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Citi šobrīd lasa

Nosaukts šogad Latvijā pieprasītākais amats
Atklāts iemesls, kāpēc Keita Midltone vēlas izlīgt ar Meganu Mārklu
Amerikānis, kas pievienojās rašistu bandai Doneckā, ņēmis nelabu galu
Pievienot komentāru