Jau sen Vāciju aicina uzlabot Ukrainas pretošanās iespējas ar "Taurus" raķetēm (foto: Scanpix/EPA)

Vācijas parlaments nobloķē "Taurus" raķešu piegādi Ukrainai

Pasaulē
18. janvārī 16:18 2024. gada 18. janvārī 16:18
  Jauns.lv/LETA
Vācijas parlamenta deputāti trešdien nobalsojuši pret rezolūcijas projektu, kurā kanclers Olafs Šolcs aicināts atbalstīt spārnoto raķešu "Taurus" piegādes Ukrainai, vēsta raidsabiedrība DW. "Par" balsoja 178 deputāti, "pret" - 485.

Ar ierosinājumu piegādāt Ukrainai raķetes "Taurus" klajā nāca opozīcijas Kristīgo demokrātu savienības un Kristīgi sociālās savienības (CDU/CSU) bloks. 

Valdošās koalīcijas zaļie un brīvie demokrāti (FDP) iestājās pret. Abas šīs partijas iepriekš bija iestājušās par militārās palīdzības palielināšanu Ukrainai, arī spārnoto raķešu piegādi. Tagad tās CDU/CSU priekšlikumu nodēvēja par mēģinājumu panākt taktisku pārākumu Vācijas iekšpolitiskajās debatēs, vēsta žurnāls "Der Spiegel".

"Protams, FDP iestājas par ""Taurus" piegādēm (..), bet es to uzskatu par vāju gājienu, ka mums šodien šīs debates notiek kontekstā ar raizēm par mūsu karavīriem," sacīja FDP deputāts Nilss Grinders.

Zaļie CDU/CSU savukārt pārmet, ka konservatīvie tikai cenšas nonākt ziņu virsrakstos. "Protams, patlabanējais CDU/CSU priekšlikums ir vērsts tikai uz to, lai Vācijas iekšpolitiskajās debatēs iegūtu taktisku pārākumu," teikts zaļo paziņojumā.

Pat ja Bundestāga vairākums būtu nobalsojis par "Taurus" piegādēm, galavārds jautājumā par bruņojuma piegādēm būtu federālajai valdībai, arī Federālajai drošības padomei.

Citi šobrīd lasa

Gribi nodzīvot līdz 100 gadiem? Ārsti iesaka ēst šos piecus produktus
Latvijas hokeja izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš kategoriski izteicies par iespēju kādreiz spēlēt Krievijā 1
12 raundu gaļasmašīnā Usiks pieveic Fjūriju un kļūst par absolūto smagsvara čempionu boksā
Pievienot komentāru