Teilore Svifta iekļūst vēsturē, ceturto reizi saņemot "Grammy" balvu par gada labāko albumu

Pasaulē
5. februārī 07:21 2024. gada 5. februārī 07:21 | Papildināts, 5. februārī 07:09
  Jauns.lv/LETA
Teilore Svifta svētdienas vakarā kļuva par vēsturē pirmo mūzikas izpildītāju, kas ceturto reizi saņēma prestižo "Grammy" balvu par gada labāko albumu — šoreiz par albumu "Midnights".

Balvu viņai pasniedza Selīna Diona, kas pārsteidza publiku ar savu negaidīto klātbūtni. 2022. gadā viņai konstatēja retu nun neārstējamu neiroloģisku slimību, un viņa krietni retāk parādās sabiedrībā.

Līdz šim ar trijām labāko albumu "Grammy" balvām viņa dalīja izcilības laurus ar popmūzikas leģendām Stīviju Vonderu, Polu Saimonu un Frenku Sinatru. 

Gada labāka ieraksta "Grammy" balvu saņēma Mailija Sairusa par dziesmu "Flowers". Par labāko jauno mākslinieci "Grammy" balvu saņēma Viktorija Monē, bet par gada dziesmu — "What Was I Made For?" no filmas "Bārbija" — balvu saņēma Bilija Ailiša.

Ceremonijā uzstājās tādi mākslinieki kā Olīvija Rodrigo, Ailiša, "Burna Boy" un Treviss Skots, bet auditorijā bija tādas zvaigznes kā Svifta un Bejonse.

Tomēr divu mūzikas leģendu uzstāšanās aizēnoja gados jaunākās zvaigznes. Treisija Čepmena, kas kopš 2009.gada publikas priekšā uzstājusies reti, pievienojās kantrī dziedātājam Lūkam Kombsam, kas pērn nonāca hitparāžu virsotnēs ar Čepmenas dziesmas "Fast Car" koverversiju. Savukārt Džonija Mičela izpildīja savu klasisko kompozīciju "Both Sides Now", "Grammy" ceremonijā uzstājoties pirmo reizi  80 gadu vecumā.

Mičelas koncertalbums tika godalgots kā gada labākais folka albums.

Visvairāk godalgu - četras - saņēma amerikāņu indī folkroka mūziķe Fēbe Bridžersa.

Pa trim balvām saņēma indī supergrupa "boygenius", dziedātājas SZA un Viktorija Monē, kā arī reperis "Killer Mike". Pa divām godalgām saņēma Svifta, Ailiša un Sairusa.

Citi šobrīd lasa

Cenas Latvijā 2024. gadā - kam pieaugs, kam kritīsies?
Māte par 25 eiro pabalstu bērnam: "Es domāju, ka tā ir kļūda. VSAA man atbildēja - nē, nav kļūda!" 11
Latvijā samazinās putnu populācija, dažas sugas izzūd pavisam 2
Pievienot komentāru