Ķīlnieki tika sagrābti Šveices vilcienā, kas tobrīd atradās Vo kantonā, netālu no Francijas robežas. (Foto: AFP/Scanpix)

Šveicē apturēts vīrietis, kurš vilcienā bija sagrābis ķīlniekus

Pasaulē
9. februārī 17:49 2024. gada 9. februārī 17:49
  Jauns.lv
9. februārī kāds ar cirvi un nazi bruņojies vīrietis Šveices vilcienā gandrīz četras stundas turēja gūstā 15 ķīlniekus. Varasiestādes paziņojušas, ka uzbrucēju izdevies apturēt un pašlaik tiek skaidroti uzbrukuma motīvi.

Ķīlnieki tika sagrābti Šveices vilcienā, kas tobrīd atradās Vo kantonā, netālu no Francijas robežas. Amatpersonas ziņo, ka uzbrucējs bijis kāds 32 gadus vecs bēglis no Irānas. Policija nesniedz nekādu sīkāku informāciju par vīrieša iespējamiem motīviem, tomēr uzsver, ka tas neesot bijis teroristisks incidents.

Ģenerālprokurors Ēriks Kaltenrīders norāda, ka ķīlnieku glābšanas operācijā iesaistījās 60 policisti, un visus sagūstītos esot izdevies veiksmīgi atbrīvot:

"Visi ķīlnieki tika atbrīvoti neskarti, bet ķīlnieku sagrābējs intervences laikā tika nāvējoši ievainots."

Ķīlnieku situācijas Šveicē ir ārkārtīgi reti sastopamas. Pēdējais šāds incidents notika 2022. gada janvārī, kad gūstā tika sagrābti kāda pulksteņu ražošanas uzņēmuma darbinieki.

Citi šobrīd lasa

Somi pārsteidz, uz Eirovīzijas skatuves novelkot bikses... un tiek finālā!
Mirusi Maskavas deputāta nežēlīgi sistā sieva. Deputāts bija atgriezies no "specoperācijas" Ukrainā un mēdza izgāzt dusmas
Gruzijas valdošā partija grib veidot ienaidnieku sarakstus
Tēmas: Irāna, Šveice
Pievienot komentāru