Haizivs uzbrūk nirējam (ekrānuzņēmums no video)

VIDEO: haizivs uzbrūk nirējiem populārā kūrortvalstī

Pasaulē
13. februārī 20:51 2024. gada 13. februārī 20:51
  Jauns.lv
Visnotaļ nepatīkams piedzīvojums bija nirējiem populārajā kūrortvietā Maldīvijā, kuriem ekskursijas laikā uzbruka haizivs. Uzbrukuma video savā “Instagram” kontā publicējis austrāliešu zemūdens medību apmācības speciālists Kamerons Kērkonels.

Vispirms plēsoņa lielā ātrumā ietriecās vienā nirējā, pēc tam uzklupa vēl diviem, pēc tam aizpeldēja.

Izrādījās, ka šie nirēji bija tūristi, kuri mēģināja atbrīvot tīklā sapinušos haizivi. Video publicētājs norādīja, ka tūristiem nebija nekādas pieredzes kontaktos ar haizivīm. Kaut gan incidentā neviens neguva smagas traumas, viņš aicināja šādas niršanas pie haizivīm vairs nerīkot. “Negribu, lai manā lapā būtu daudz līdzīga satura, taču šis ir ideāls piemērs tam, kā cilvēki nokļuva situācijā, kuru uzskatīja par normālu. Tā nav normāla,” paziņoja Kērkonels.

Saistītās ziņas

"Viņa apēd atliekas": krastā skanot mūzikai, tūristi Ēģiptē komentē sava biedra šausmīgo likteni 2
Bēdīgi slaveno Ēģiptes haizivi-cilvēkēdāju varēs apskatīt muzejā
VIDEO: itāļu students Austrālijā nofilmē haizivs uzbrukumu, kurā zaudē kāju

Arī komentētāji norādīja, ka nirēju rīcība varēja izraisīt bēdīgas sekas. “Haizivs ir panikā, ap to kaut kas ir apķēries,” norādīja viens komentētājs. “Viņa pazaudējusi prātu un neskatās, kur peld, trāpot visiem nirējiem.” Cits piebilda, ka “viņiem vajadzēja tikai maigi pieskarties viņas purnam un novirzīt”.

ASV Floridas Dabas vēstures muzeja dati liecina, ka 2023. gadā pasaulē fiksēts 91 gadījums, kad haizivis ir uzbrukušas cilvēkiem, no tiem 10 uzbrukumi beidzās ar cietušā nāvi. Četri nogalināti Austrālijā, divi ASV (Kalifornijā un Havaju salās), pa vienam Meksikā, Bahamu salās, Ēģiptē un Jaunkaledonijā. Ēģiptes gadījums izpelnījās sevišķu ievērību, jo jaunu vīrieti kūrortā saplosīja pavisam tuvu krastam šokēto atpūtnieku acu priekšā un pavisam niecīgā attālumā no viņa tēva, kurš tobrīd atradās uz glābšanas kuģa un mēģināja dēlu sasniegt, un draudzenes, kurai izdevās izpeldēt krastā.

Citi šobrīd lasa

"Alga saņemta - pienācis laiks pārbaudījumam," sociālajos tīklos spriež, kā Latvijā izdzīvot ar 700 eiro 8
Ebreju universitātes profesors izsaka prognozi, kāda nākotne gaidāma Izraēlai un Krievijai
Alžīrijā atrasts pirms 26 gadiem nolaupīts vīrietis, kuru turēja pagrabā ... gandrīz blakus ģimenes mājām; "burvestība" neļāva saukt pēc palīdzības
Pievienot komentāru