Pēkšņi plūdi un zemes nogruvumi ir izplatīti Indonēzijā, kur miljoniem cilvēku dzīvo pie palienēm. (Foto: ZUMAPRESS.com)

FOTO, VIDEO: Indonēzijā plūdos un nogruvumos 21 bojāgājušais

Pasaulē
10. martā 13:39 2024. gada 10. martā 13:39
 
Ziņu
nodaļa
| Jauns.lv/LETA
Indonēzijas Sumatras salā lietusgāžu izraisītos plūdos un zemes nogruvumos gājis bojā 21 cilvēks, ziņo amatpersonas.

Dabas stihija piemeklējusi Rietumsumatras provinci, kur piektdienas vakarā, upei izplūstot no  krastiem, applūda kalnu nogāzes ciemati Pesisir Selatan rajonā.

Applūdušas aptuveni 20 000 ēkas, un apmēram 85 000 cilvēku bijuši spiesti atstāt savus mājokļus. Apmēram 200 ģimenes ir izolētas no ārpasaules.

Saskaņā ar amatpersonu sniegto informāciju septiņi bojāgājušie tika atrasti Koto XI Tarusanas ciematā, bet vēl trīs- divos kaimiņu ciemos. Septiņi cilvēki joprojām pazuduši bez vēsts. 

Palīdzības pasākumus pazudušo meklēšanā apgrūtina strāvas padeves pārtraukumi, bloķēti ceļi, kas klāti ar bieziem dubļiem un gruvešiem.

Pēkšņi plūdi un zemes nogruvumi ir izplatīti Indonēzijā, īpaši lietus sezonā, kur miljoniem cilvēku dzīvo pie upju palienēm.


 

Citi šobrīd lasa

Uz bēdīgi slavenā "Vagner" īpašnieka Prigožina kapa uzlej betonu 3
Vai Latvijas hokeja izlase spēlēja tik slikti, ka "kļuva" par Austriju, un ceļmallapas uz salauztās sirds. Sociālie tīkli mutuļo pēc smagās sagrāves
FOTO: krāšņākie tērpi Kannu kinofestivālā
Pievienot komentāru