Raķešu kuģis "Serpuhov" (ekrānuzņēmums no "X")

Baltijas jūrā aizdedzināts Krievijas raķešu kuģis "Serpuhov", paziņo Ukraina

Pasaulē
9. aprīlī 00:01 2024. gada 9. aprīlī 00:01
 
Ārzemju
nodaļa
| Jauns.lv/LETA
Ukrainas militārais izlūkdienests izraisījis ugunsgrēku uz Krievijas raķešu kuģa "Serpuhov" Baltijas jūras karaflotes bāzē, padarot kuģi neizmantojamu, pirmdien paziņoja Ukrainas varas iestādes.

No Krievijas pagaidām nav saņemtas ziņas par ugunsgrēku uz "Serpuhov", kas tiek klasificēts kā "Bujan-M" klases mazais raķešu kuģis.

Ukrainas Galvenā izlūkošanas pārvalde paziņoja, ka ugunsgrēks uz kuģa sācies 7.aprīlī bāzē Krievijas valdījumā esošajā Kēnigsbergas (Karaļauču) eksklāvā. Paziņojumā nav skaidri norādīts, ka ugunsgrēks izcēlies Ukrainas izlūkdienestu operācijas rezultātā, taču dots mājiens, kā tā bijis, un solīts turpinājums.

Saistītās ziņas

Ukraina anektētajā Krimā sašauj divus Krievijas desantkuģus
Atklājas baisas detaļas par Krievijas zvejas kuģa nogrimšanu Baltijas jūrā 3
Pēc apkaunojošiem karakuģu zaudējumiem atlaists Krievijas jūras kara flotes virspavēlnieks

Arī Ukrainas mediji, atsaucoties avotu drošības dienestos, rakstīja, ka ugunsgrēks ir Ukrainas izlūkdienestu operācijas rezultāts. Mediji un Galvenā izlūkošanas pārvalde ziņoja, ka ugunsgrēks iznīcinājis kuģa sakaru un automatizācijas iekārtas un to atjaunošana prasīs ilgu laiku.

"Serpuhov" ir viens no Krievijas karaflotes jaunākajiem kuģiem. Tas tika nolaists ūdenī 2015.gadā un sākumā atradās Melnās jūras flotes sastāvā, pirms tika pārcelts uz Baltijas jūru. Kuģis spēj pārvadāt līdz astoņām spārnotajām raķetēm.

Citi šobrīd lasa

Virsnieki parādē Maskavā neatdod godu Putinam
FOTO, VIDEO: šogad Uzvaras parkā mierīgi; 9. maijs toreiz un tagad
FOTO, VIDEO: "Nelauz pirkstus!" Salaspils memoriālā likumsargi aizturējuši kādu vīrieti
Pievienot komentāru