Plūdi Orenburgā (Foto: IMAGO/SNA)

Postošie plūdi Sibīrijā: varasiestādes apsver piespiedu evakuāciju

Pasaulē
15. aprīlī 16:27 2024. gada 15. aprīlī 16:27
 
Ārzemju
nodaļa
| Jauns.lv/LETA
Sibīrijā turpinās postoši plūdi, tagad apdraudot Kurgānas un Tjumeņas apgabalus, brīdinājis Kremlis.

Rietumsibīriju un Urālus, kā arī Krievijas kaimiņvalsti Kazahstānu ir piemeklējuši postoši plūdi, kuru dēļ tūkstošiem cilvēku bijuši spiesti pamest savas mājas pārplūdušos ciematos un pilsētās.

Vairākās vietās, tai skaitā plūdos vissmagāk cietušajā Orenburgas apgabalā, ūdens līmenis ir krities, bet tagad plūdi apdraud Kurgānas un Tjumeņas apgabalus.

Saistītās ziņas

Bezprecedenta plūdi Krievijas vidienē: applūdušas vairāk kā 10 000 ēkas
Nedienas Krievijā turpinās – arī Sibīrijas iedzīvotāji palikuši bez apkures
Krievijai kara dēļ šogad trūkst spēku cīņai ar Sibīrijas mežu ugunsgrēkiem

Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs sacīja, ka plūdi Sibīrijas reģionos sasniegs kulmināciju šīs nedēļas vidū. "Visi dienesti ir pilnībā mobilizēti un veic visus nepieciešamos pasākumus," viņš piebilda.

Tjumeņas varasiestādes paziņoja, ka evakuējušas astoņus ciemus, jo paaugstinājies ūdens līmenis Tobolas upē, un brīdināja, ka arī Išimas upe draud pārplūst.

"Situācija ir saspringta. Ūdens Išimas upē kāpj ļoti dinamiski," Krievijas valsts televīzijai sacīja Tjumeņas gubernators Aleksandrs Mors.

Viņš sacīja, ka ūdens līmenis upē, visticamāk, sasniegs "vēsturiski maksimālo" līmeni, piebilstot, ka varasiestādes apsver piespiedu evakuāciju.

Mors svētdien brīdināja, ka, ledum kūstot, upe "plūdīs intensīvi", apdraudot Išimas pilsētu, kurā dzīvo aptuveni 65 000 iedzīvotāju.

Citi šobrīd lasa

FOTO, VIDEO: reibumā drāzās pa Rīgu, uzbrauca policistam Ogrē, uz viņu nācās šaut: Holivudas stila pakaļdzīšanās vaininiekam būs jāsēž cietumā 1
Mūžībā devies bijušais diplomāts Bonifācijs Daukšts
GPS signāla traucējumu dēļ Somija atceļ lidojumus uz Tartu - aizdomas par Krievijas hibrīduzbrukumu
Pievienot komentāru