Sanfrancisko, Zelta vārtu tilts brīdi pēc protesta akcijas (Foto: AFP/Scanpix)

Aktīvisti bloķē Zelta vārtu tiltu palestīniešu atbalsta demonstrācijā

Pasaulē
16. aprīlī 07:36 2024. gada 16. aprīlī 07:36
 
Ārzemju
nodaļa
| Jauns.lv/LETA
Palestīniešu atbalsta demonstrācijas dalībnieki pirmdien bloķēja Sanfrancisko Zelta vārtu tiltu, pilnīgi apturot satiksmi uz vairākām stundām. 

Demonstrācija bija daļa no saskaņotas protestu dienas pret Izraēlas karadarbību Gazas joslā. Protestu grupa "A15 Action" paziņoja, ka tā koordinē "daudzpilsētu blokādi (..) solidaritātē ar Palestīnu".

Saistītās ziņas

Norvēģija un Spānija grasās oficiāli atzīt palestīniešu valsti
"Mēs neļausim mūs apklusināt!" aizliegtā Palestīnas piketa rīkotāji sola nepadoties 2
Rīgā atkal plāno soļot Palestīnas atbalstītāji - iepriekšējā gājienā neiztika bez antisemītisma

"Mēs katrā pilsētā identificēsim un bloķēsim svarīgākos klupšanas punktus ekonomikā, fokusējoties uz ražošanas un aprites punktiem ar mērķi izraisīt vislielāko ekonomisko ietekmi," paziņoja grupa savā vietnē. Demonstranti, kas bloķēja tiltu, turēja plakātu ar uzrakstu "Apturiet pasauli Gazas labā".

'"A15 Action" vietnē bija teikts, ka protesta akcija ir plānota pat tādās attālās vietās kā Mehiko, Hošimina, Sidneja, Atēnas, Ņujorka un Johannesburga.

"Šajā jaunajā bezprecedenta kustībā par Palestīnu ir sajūta, ka eskalācija ir kļuvusi nepieciešama: ir vajadzība pāriet no simboliskām akcijām uz tādām, kas rada sāpes ekonomikai," teikts grupas vietnē. Pirms tam pirmdien protestētāji bloķēja automaģistrāli, kas ved uz Čikāgas O'Hēra Starptautisko lidostu.

Citi šobrīd lasa

Dažiem zvaigznes būs ļoti labvēlīgas - horoskops visām zodiaka zīmēm no 29.04. līdz 5.05.
FOTO, VIDEO: reibumā drāzās pa Rīgu, uzbrauca policistam Ogrē, uz viņu nācās šaut: Holivudas stila pakaļdzīšanās vaininiekam būs jāsēž cietumā 1
Mūžībā devies bijušais diplomāts Bonifācijs Daukšts
Pievienot komentāru