Vācijas kanclers Olafs Šolcs un Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins (Foto: dpa/picture-alliance)

Sji Dzjiņpins piedāvā četrus principus Ukrainas kara noregulēšanai

Pasaulē
16. aprīlī 13:12 2024. gada 16. aprīlī 13:12
 
Ārzemju
nodaļa
| Jauns.lv/LETA
Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins, otrdien Pekinā tiekoties ar Vācijas kancleru Olafu Šolcu, izklāstījis Ukrainas konflikta noregulējuma četrus principus.

Ķīnas mediji tos raksturo kā "četrus principus, lai novērstu Ukrainas krīzes iziešanu ārpus kontroles un atjaunotu mieru".

Pusēm ir jākoncentrējas uz miera un stabilitātes atbalstu, un jāatturas no savtīgu mērķu meklēšanas. Tām arī ir "jāatdzesē situāciju", un tām "nevajadzētu liet eļļu ugunī", sacīja Sji.

Saistītās ziņas

Olafs Šolcs devies uz Ķīnu, lai tiktos ar Sji Dzjiņpinu 1
Avoti: Putins teicis Sji, ka Krievija Ukrainā karos piecus gadus
Aiz propagandas priekškara: krievi sabijušies no Baidena un Sji tikšanās

"Mums ir jārada nosacījumi miera atjaunošanai un jāatturas no tālākas spriedzes pastiprināšanas," pauda Ķīnas prezidents, piebilstot, ka ir "jāmazina negatīvā ietekme uz pasaules ekonomiku".

"Četri principi" pārsedzas ar Pekinas pagājušā gada dokumentu, kurā pausts aicinājums uz "konflikta politisku noregulējumu". Kā uzskata vairāki rietumvalstu eksperti, plāns ļautu Krievijai paturēt vairumu sagrābto Ukrainas teritoriju.

Citi šobrīd lasa

FOTO, VIDEO: reibumā drāzās pa Rīgu, uzbrauca policistam Ogrē, uz viņu nācās šaut: Holivudas stila pakaļdzīšanās vaininiekam būs jāsēž cietumā 1
Ko darīt, ja sākas karš? Tā saucamajā 72 stundu rokasgrāmatā ieviestas būtiskas izmaiņas 4
Mūžībā devies bijušais diplomāts Bonifācijs Daukšts
Pievienot komentāru