AP/Scanpix

"Nekas mani neapturēs," tā Selīna Diona par dzīvi ar smago slimību

Pasaulē
23. aprīlī 17:12 2024. gada 23. aprīlī 17:12
 
Izklaides
nodaļa
| Jauns.lv/The Guardian
Populārās dziedātājas Selīnas Dionas profesionālas dziedātājas karjera uz laiku ir apturēta, kopš viņai 2022. gadā tika diagnosticēta smaga saslimšana - stīvuma sindroms. 

Stīvuma sindroms ir neiroloģiska slimība, ko raksturo muskuļu spazmas. Muskuļu stīvumu pastiprina kustības, stress vai ārēji stimuli. Šie stimuli var izraisīt ilgstošas sāpīgas muskuļu spazmas. Pacientu gaita atgādina alvas vai koka zaldāta gaitu. Ja slimību neārstē, tā progresē līdz pilnīgai invaliditātei. Dionas gadījumā viņa iepriekš teica, ka slimība "sagādā grūtības, kad es staigāju, un neļauj man izmantot balss saites, lai dziedātu tā, kā esmu pieradusi".

Kopš diagnozes noteikšanas viņa ir bijusi spiesta apturēt savu karjeru, atceļot visus savus 2023. un 2024. gada turnejas datumus.

"Kāpēc es?"

Sarunā ar žurnālu "Vogue France" dziedātāja raksturoja savu izmisumu slimības sākuma stadijā: “Sākumā es sev jautāju: kāpēc es? Kā tas notika? Ko es esmu izdarījusi? Vai tā ir mana vaina?"

Viņa turpināja: "Dzīve jums nesniedz nekādas atbildes. Jums vienkārši tā ir jāizdzīvo! Man ir šī slimība sazin kādu iemeslu dēļ. Es redzu, ka man ir divas izvēles, vai nu es trenējos kā sportists un smagi strādāju, vai arī izslēdzos un viss beidzas, palieku mājās, klausos savas dziesmas, stāvu pie spoguļa un dziedu pie sevis. Esmu izvēlējusies strādāt ar visu savu ķermeni un dvēseli, no galvas līdz kājām kopā ar manu ārstu komandu. Es gribu būt labākā es, kas varu būt. Manī ir šis spēks. Es zinu, ka nekas mani neapturēs.”

Foto: Shutterstock

Atgriešanās uz skatuves

Pašlaik stīvuma sindromu nav iespējams izārstēt, un 56 gadus vecais Diona sacīja: “Pagaidām man jāiemācās ar to sadzīvot... Piecas dienas nedēļā es dodos uz sporta nodarbībām, fizisko un vokālo terapiju. Es strādāju ar pirkstiem, ceļgaliem, kājām, balsi. Es jums nevaru pateikt, kad atgriezīšos uz skatuves. To man priekšā pateiks mans ķermenis.”

Saistītās ziņas

Smagi slimā Selīna Diona pirmo reizi pēc ilga laika iziet sabiedrībā
Selīna Diona emocionālā video atklāj, ka ir neārstējami slima
Selīna Diona veselības pasliktināšanās dēļ atceļ koncertus


 

Citi šobrīd lasa

Lielākajai daļai cilvēku neizdosies pensionēties 65 gadu vecumā. Kāpēc tas kļūst nereāli? 12
"Tā ir nolādēta šoseja!" Ziemeļīriju satriec 17 gadu vecas lietuvietes un viņas mīļotā puiša nāve
Dārgākās konfektes Dainas dzīvē! Kā ciemakukulis no Latvijas gandrīz beidzās ar cietumsodu Abū Dabī 1
Pievienot komentāru