"Riposte Alimentaire" (Pārtikas reakcija) biedre uzlika asiņaini sarkanu plakātu uz franču gleznotāja impresionista Kloda Monē gleznas "Coquelicots" (Magones). (Foto: AFP/Scanpix)

Klimata aktīviste Parīzē sabojā Monē gleznu 2

Pasaulē
1. jūnijā 20:46 2024. gada 1. jūnijā 20:46
 
Ziņu
nodaļa
| Jauns.lv/The Guardian
Kāda klimata aktīviste tika arestēta par to, ka, lai pievērstu uzmanību globālajai sasilšanai, uz Monē gleznas Orsē muzejā Parīzē uzlīmēja līmplēvi, "The Guardian" informēja policija.

Vides aktīviste un ilgtspējīgas pārtikas ražošanas aizstāvju grupas "Riposte Alimentaire" (Pārtikas reakcija) biedre uzlīmēja asiņaini sarkanu līmplēvi uz franču gleznotāja impresionista Kloda Monē gleznas "Magoņu lauks".

Nosedzot Monē mākslu, klimata aktīviste teica, ka “šis murgainais tēls mūs gaida, ja netiks ieviesta alternatīva”. Monē 1873. gada uzgleznotajā gleznā ir attēloti cilvēki ar lietussargiem, kas pastaigājas ziedošā magoņu laukā.

Glezna nebija aizsargāta ar stiklu. Orsē muzejs uzreiz neatbildēja uz lūgumu sniegt komentārus par gleznas stāvokli pēc uzbrukuma, raksta "The Guardian".

"Riposte Alimentaire" ir atbildīga par vairākiem uzbrukumiem dažādiem mākslas darbiem mēģinot pievērst uzmanību klimata krīzei. Starp tādiem uzbrukumiem ir Mona Lizas gleznas apliešana ar zupu Luvrā un arī Monē gleznai “Pavasaris” Lionas Tēlotājmākslas muzejā, kas tika atklāta februārī.

Pagājušajā mēnesī grupai piederoši aktīvisti piestiprināja skrejlapas Eižena Delakruā gleznai “Brīvība, ka vada tautu” Luvrā. Aprīlī Orsē muzejā arestēja divus grupas dalībniekus, kurus turēja aizdomās par iespējamo vandālismu. 

Citi šobrīd lasa

Nosauktas 5 pazīmes tam, ka vairs nepiederi vidusslānim 3
FOTO: Levits, Cihanouska, Gorkšs - Sarunu festivāls "Lampa" pulcē daudzus sabiedrībā zināmus cilvēkus
Treneris vieš skaidrību, par Žagara gatavību pusfināla spēlei pret Kamerūnu
Skatīt visus komentārus