Ukrainas premjers aicina Krieviju uz sarunām par neitrālu teritoriju

Ārzemēs
2014. gada 18. novembrī 17:30 2014. gada 18. novembrī 17:30
 
Ukrainas premjerministrs Arsenijs Jaceņuks otrdien aicināja sākt jaunas sarunas ar Krieviju par "neitrālu teritoriju", kad valsts austrumos turpinās kaujas.

"Mēs aicinām Krievijas Federāciju rīkot nopietnas sarunas par neitrālu teritoriju. ASV un Eiropas Savienība mums tajā palīdz," Jaceņuka teikto citēja ziņu aģentūra "Interfax".

Aicinājums pausts, kad Vācijas ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers apmeklēja Ukrainu pirms būtiskās tikšanās ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu.

Uzstājoties Kijevā, Šteinmeiers aicināja gan Ukrainu, gan Krieviju izpildīt septembra sākumā uzņemtās saistības, kad Minskā tika parakstīts pamiera līgums. Pamiera plāns gan nav apturējis vardarbību, un kopš aprīļa konfliktā Ukrainas austrumos gājuši bojā vairāk nekā 4100 cilvēki.

Krievija un Ukraina ir rīkojušas vairākas sarunas dažādos formātos kopš krīzes sākuma. Sarunās vidutājs ir bijusi Eiropas Savienība, ASV, Francija, Vācija un Eiropas Drošības un sadarbības organizācija.

Prokrieviskie nemiernieki, kas cīnās pret Ukrainas centrālo valdību, pēdējās dienās ir aicinājuši atsākt sarunas Minskā, lai pārskatītu pamiera līgumu, un apsūdz Ukrainu par atteikumu iesaistīties.

NATO otrdien paziņoja, ka Krievija būtiski palielina karavīru, artilērijas un pretgaisa aizsardzības sistēmu koncentrāciju Ukrainā un uz abu valstu robežas.

BNS

Citi šobrīd lasa

Kadirovs savā gultā velk pat pusaudzes
Foto: Esplanādē tautu pulcē influenceru rīkotā aukstās zupas degustācija
"Es esmu ārkārtīgi laimīgs!" Dragkvīna Amuna Davis pavēsta, ka Jānis pamodies no komas
Pievienot komentāru