Nedēļu ilgais burziņš Jūrmalā pulcē bagātos, slavenos un - subjektīvi, protams, - skaistos un talantīgos. Jūrmalas mērs uzskata, ka viņu atstātā nauda ir būtisks pienesums visai Latvijas ekonomikai kopumā.

"Jaunais vilnis" esot miljonu ādere visai valstij, ne tikai Jūrmalai

Bizness un ekonomika
2013. gada 20. augustā 06:48 2013. gada 20. augustā 06:48
 
Jūrmalas dome "Jauno vilni" uzskata par pasākumu, kas ir vajadzīgs tieši pilsētas ekonomiskajai attīstībai un Latvijas ekonomikai, intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Jūrmalas mērs Gatis Truksnis.

Viņš paskaidroja ka Jūrmalai kā kūrortpilsētai ar īsu kūrortsezonu jārūpējas, lai notiktu šādi un arī citi pasākumi, kas piesaista lielu tūristu skaitu un dod apgrozījumu restorāniem, kafejnīcām un viesnīcām, tas ir labs ekonomiskais grūdiens.

"Es domāju, ka "Jaunais vilnis" notiks, bet faktiski tā ir organizatoru vēlme," uz jautājumu, vai "Jaunais vilnis" notiks arī turpmāk, atbildēja Truksnis.

Runājot par to, cik naudas "Jaunais vilnis" ienes, Truksnis atbildēja, ka kādreiz tika minēti 10–14 miljoni, tāds cipars varētu būt arī tagad, tomēr viņš uzsvēra, ka tas nonāk visas Latvijas ekonomikā, nevis tikai Jūrmalas kasē, jo, piemēram, pievienotās vērtības nodokļa veidā tas ienāk valsts kasē. Jūrmalai tās, protams, ir jaunas darbavietas, uzņēmējiem ir ienākumi, vieglāk samaksāt nodokļus valstij.

"90 dienas gadā, kad Jūrmalā ir sezona, Dzintaru koncertzāle ir pilna ar pasākumiem," teica Truksnis, piebilstot, ka "Jaunais vilnis" ir tikai viens no šiem pasākumiem, kurš ilgst tikai nedēļu.

Viņš uzsvēra, ka tikko izskanēja nedēļu ilgušais Ineses Galantes rīkotais "Summertime" ar operas un džeza mūziku, kas pulcēja pilnu zāli, ir baleta zvaigznes, atklāšanas un noslēguma koncerti ar simfoniskajiem orķestriem, ir humora festivāli, bērnu festivāli, koklētāju dienas un tā tālāk, norādot, ka programma ir daudzveidīga un piemērota dažādām gaumēm.

Viņš atzina, ka, protams, var strādāt labāk, bet tad, protams, vajadzīgas investīcijas.

Konkurss "Jaunais vilnis" Jūrmalā notiek jau vairākus gadus un raisa dalītas emocijas.

BNS, Foto: Edijs Pālens/LETA

Citi šobrīd lasa

Dons: “No mūzikas vilciena es vairs nevaru izkāpt...”
Revanšs neizdevās — Džeijs Opetaija otrreiz pieveic Mairi Briedi
12 raundu gaļasmašīnā Usiks pieveic Fjūriju un kļūst par absolūto smagsvara čempionu boksā
Pievienot komentāru