Konsultants: ir būtiska atšķirība starp "Citadeles" un "Hipotēku bankas" pārdošanu

Bizness un ekonomika
2012. gada 18. janvārī 03:25 2012. gada 18. janvārī 03:25
 
Ir diezgan būtiska atšķirība starp "Citadeles" bankas un "Hipotēku un zemes bankas" ("Hipotēku bankas") pārdošanu, tā, komentējot jautājumu, kāpēc vēl nesen pieņemts lēmums atlikt pirmās pārdošanu, savukārt otrajā gadījumā process turpinās, žurnālistiem norādīja piesaistītā konsultanta "SEB Enskilda" pārstāvis Mārtiņš Krūtainis.

"Citadeles" gadījumā tiek pārdota visa banka, bet "Hipotēku bankas" gadījumā ir runa par konkrētu aktīvu un saistību pārdošanu, skaidroja Krūtainis un piebilda, ka "Hipotēku banka" kā banka turpinās strādāt.

Finanšu ministrijas valsts sekretāre Sanita Bajāre savukārt norādīja, ka viss ir atkarīgs no konkrētajiem piedāvājumiem.

Kā ziņots, patlaban nolemts turpināt sarunas ar investoriem par "Hipotēku bankas" komercdaļas pārdošanu. Interese esot par visām sešām bankas komercdaļas paketēm - par dažām esot negaidīti laba interese un piedāvāta augstāka cena, nekā gaidīts, bet par citām ir zemāka interese.

Patlaban gan netiek konkretizēts, cik daudz pieteikumu saņemts, kādus reģionus pārstāv potenciālie investori, kāds ir piedāvātais cenu diapazons un par kurām daļām ir lielāka vai mazāka interese.

Līgumus ar investoriem paredzēts noslēgt līdz marta beigām, bet pēc tam turpināsies praktiskais īpašnieku maiņas process, kas varētu ilgt vairākus mēnešus. Konsultants patlaban prognozē, ka process varētu noslēgties augustā.

"SEB Enskilda" pērnā gada nogalē atzina, ka ir uzrunājis vairāk nekā 100 investorus.

Sešas paketes veido "Hipotēku bankas" meitasuzņēmumi "HipoNIA", "Hipolīzings", "Hipo fondi", aktīvi, kas varētu interesēt uz mazajiem un vidējiem uzņēmumiem orientētās universālās bankas, aktīvi, kas varētu interesēt uz lielākiem klientiem orientētās bankas, kā arī aktīvi, kas varētu interesēt investorus, kas orientējas uz nekustamo īpašumu.

Valdība pērn 27.decembrī nolēma vismaz uz deviņiem mēnešiem atlikt "Citadeles" pārdošanu. Šāds ierosinājums saņemts no iepriekš piesaistītā konsultanta "Nomura International plc".

LETA Nozare.lv

Citi šobrīd lasa

Princese Ketrīna pēc Luisa piedzimšanas atteicās no vienas savas "mīlestības"
VIDEO: "Viņas stilbs bija pazudis!" Cilvēki šokā par pieredzēto Teksasas pludmalē [Brīdinām, nepatīkami skati!]
Nosauktas 5 pazīmes tam, ka vairs nepiederi vidusslānim 2
Pievienot komentāru