Uzņēmumu atbrīvošana no dividenžu maksāšanas var būt risks sarunās ar aizdevējiem

Bizness un ekonomika
2011. gada 17. augustā 08:12 2011. gada 17. augustā 08:12
 
Jebkura veida atkāpes no plānotajiem konsolidācijas pasākumiem var būt kā risks, diskutējot ar aizdevējiem par nākamā gada konsolidācijas pasākumiem, šodien valdības sēdē, spriežot par Satiksmes ministrijas (SM) pārziņā esošo valstij piederošo uzņēmumu atbrīvošanu no dividenžu maksāšanas, norādīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Sanita Bajāre.

Viņa uzsvēra, ka likumā tika iekļauts noteikts dividenžu apjoms, kas partneriem tika pamatots kā fiskālās konsolidācijas pasākums. Jebkura atkāpe var būt kā risks sarunās par nākamo gadu.

FM bija aicinājusi meklēt fiskāli neitrālu risinājumu attiecībā uz visiem SM uzņēmumiem, taču to nav izdevies atrast.

Kad valdība pēc premjera Valda Dombrovska (V) ierosinājuma bija atbalstījusi priekšlikumu, ka Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) var maksāt dividendēs par valsts kapitāla izmantošanu pagājušajā gadā 64% no peļņas likumā noteikto 90% vietā, Bajāre mudināja valdības rīkojumā noteikt, kādiem mērķiem tiks novirzīti direkcijas rīcībā palikušie līdzekļi, kā arī solīja, ka šis lēmums partneriem tiks skaidrots "pēc labākās sirdsapziņas".

Viņa atzina, ka zināmā mērā tas būs precedents.

SM bija valdībā iesniegusi lūgumus atbrīvot no dividenžu maksāšanas vai samazināt to apjomu kopumā pieciem tās pārziņā esošiem uzņēmumiem. FM neiebilda tikai pret VAS "Latvijas Gaisa satiksme" (LGS) atbrīvošanu no dividenžu maksāšanas.

Jau ziņots, ka valdība vakar lēma, ka VAS "Latvijas Dzelzceļš", VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" un CSDD būs jāmaksā dividendes par valsts kapitāla izmantošanu 2010.gadā, tiesa, CSDD būs jāmaksā nevis 90%, bet 64%. LGS vakar lēma atbrīvot no dividenžu maksāšanas, bet VAS "Latvijas Autoceļu uzturētājs" lūgums pirms nedēļas noraidīts.

LETA Nozare.lv

Citi šobrīd lasa

Princese Ketrīna pēc Luisa piedzimšanas atteicās no vienas savas "mīlestības"
Kultūras ministres Agneses Lāces vīrs izrādās pašmāju randiņu šova uzvarētājs
VIDEO: "Viņas stilbs bija pazudis!" Cilvēki šokā par pieredzēto Teksasas pludmalē [Brīdinām, nepatīkami skati!]
Pievienot komentāru