Vida Press

Tētis uzceļ 51 miljonu dolāru vērtu brīnumzemi savai slimajai meitai

Tūrisms
2017. gada 7. augustā 14:50 2017. gada 7. augustā 14:50
  Kasjauns.lv
Kad Gordona Hartmana slimajai meitai bija 12 gadi, viņš atskārta, ka ir pārāk maz drošu un ērtu izklaides vietu, kur var aizvest bērnus ar īpašām vajadzībām.

Tāpēc tēvs pārdeva savu plaukstošo īpašumu attīstības biznesu un uzbūvēja "Morgan's Wonderland" - "pasaulē pirmo īpaši viegli pieejamo izklaides parku." Tas uzcelts pamesta karjera teritorijā Sanantonio, Teksasā.

Kopš izklaides parka atvēršanas 2010. gadā tas ir paplašinājies, iekļaujot akvaparku un piesaistot vairāk nekā miljonu apmeklētāju no 67 valstīm un visiem ASV štatiem.

Līdz šim atrakciju parka būvniecība izmaksājusi 51 miljonu ASV dolāru, un ik gadu strādā ar 1 miljona dolāru zaudējumiem, ko Gordons cenšas atgūt, piesaistot finansējumu un partnerus. Viņš arī dibinājis savu fondu, kas vāc līdzekļus cilvēkiem ar invaliditāti.

Gordona meitai Morganai ir smagi mācīšanās traucējumi, autisms un dažas fiziskas kaites. Tagad, 23 gadu vecumā viņa joprojām ar prieku pavada laiku tēva uzceltajā izklaides parkā un labprāt rotaļājas ar viesiem no visas pasaules.

Foto: Vida Press

"Kad viņa ierodas, viņa ir kā slavenība. Cilvēki drūzmējas, lai ar viņu nofotografētos," stāsta Gordons. "Viņa ir brīnišķīga jaunkundze, vienmēr gatava dāvāt cilvēkiem smaidu un apskāvienu."

Citi šobrīd lasa

Šēras draugi lūdz pārtraukt aizrauties ar plastikas operācijām, lai līdzās draugam izskatītos jauna
Nepalaid garām! Muzeju nakts visā Latvijā
Putins atzīst, ka viņa ģimenē jau mācās ķīniešu valodu
Tēmas: ASV, Autisms
Pievienot komentāru