Juris Savickis vadošus amatus AS “Latvijas Gāze” ieņēmis jau kopš 1999. gada. (Foto: Paula Čurkste/LETA)

Notikušas pamatīgas izmaiņas "Latvijas Gāzes" padomē - amatu atstājis arī Juris Savickis

Bizness un ekonomika
28. martā 13:13 2024. gada 28. martā 13:13
 
Ziņu
nodaļa
Ievērojamas izmaiņas notikušas AS "Latvijas Gāze" padomes sastāvā - iecelts jauns tās priekšsēdētājs un mainīti vairāki tās locekļi.

Kā ziņo "Lursoft" Klientu portfeļa monitorings, uzņēmuma līdzšinējais padomes priekšsēdētājs Kirils Seļezņovs turpmāk ieņems padomes locekļa amatu, savukārt par jauno padomes priekšsēdētāju iecelts Guntars Reidzāns, kurš savulaik bijis gan AS "Swedbank" un SE "Baltic International Bank" valdes loceklis un AS "Industra Bank" padomes priekšsēdētāja vietnieks, gan arī šobrīd ieņem vadošus amatus vairākos uzņēmumos, tostarp AS "Amber Latvijas balzams" padomē.

Tāpat "Lursoft" izziņas dati atklāj, ka no AS “Latvijas Gāze” padomes locekļa amata atcelts arī Oļegs Ivanovs, savukārt uzņēmuma padomes priekšsēdētāja vietnieku amatus atstājuši Olivers Gīze un Juris Savickis.

"Lursoft" izpētījis, ka Savickis vadošus amatus AS “Latvijas Gāze” ieņēmis jau kopš 1999. gada. Uzņēmuma līdzšinējais padomes loceklis Matiass Kolenbahs turpmāk būs AS “Latvijas Gāze” padomes priekšsēdētāja vietnieks, savukārt par otru vietnieku iecelts Kirils Neujmins, kurš iepriekš nav ieņēmis amatus citu Latvijas uzņēmumu valdēs vai padomēs.

Savus amatus AS “Latvijas Gāze” padomē saglabājuši Vitālijs Hatjakovs, Jurijs Ivanovs un Jeļena Mihailova, savukārt pievienojušies uzņēmuma vadībai padomes locekļu amatā ir Valentīns Bļugers, Edgars Buncis, Nikolajs Dorofejevs un Kristians Janzens.

AS “Latvijas Gāze” valdes priekšsēdētāja amatu ieņem Aigars Kalvītis, valdes locekļi ir Elita Dreimane, Deniss Jemeļjanovs un Egīls Lapsalis.

Saistītās ziņas

"Latvijas gāzes" valdes locekļi kopā ar "Rietumu banku" plāno izpirkt visas uzņēmuma akcijas
Drošībnieki interesējas par "Latvijas Gāzes" dividenžu izmaksām saistībā ar Krievijas sankcijām
"Latvijas gāze" pārdos "Gaso" Igaunijas uzņēmumam "Eesti Gaas"

AS “Latvijas Gāze” apgrozījums 2022. gadā tika palielinājies līdz 702,6 miljoniem eiro, kas ir par 32,5 procentiem vairāk nekā gadu iepriekš. Līdz ar apgrozījumu augusi arī uzņēmuma peļņa, kas aizpērn sasniedza 25,82 miljonus eiro pēc nodokļu nomaksas.

"Latvijas Gāzes" lielākie akcionāri patlaban ir Krievijas "Gazprom" (34%), "Rietumu banka" (28,97%), Vācijas kompānija "Uniper Ruhrgas International GmbH" (18,26%) un SIA "Itera Latvija (16%). 

Uzņēmuma lielāko akcionāru "Gazprom" pārstāv Seļezņovs, Ivanovs, Hatjkovs, Mihailova un Neujmins. "Rietumu banku" pārstāv Bļugers, Dorofejevs, Reidzāns, un Buncis. Savukārt "Uniper Ruhrgas International GmbH" pārstāv Kolenbahs un Janzens.

Jaunas padomes vēlēšanas bija nepieciešamas, ņemot vērā iepriekšējo padomes locekļu Nikolasa Merigo Kuka, Ērika Atvara un Hansa Pētera Florena paziņojumus par amata atstāšanu līdz ar uzņēmumam "Marguerite Gas II" piederošo 28,97 procentu  akciju pārdošanu trīs "Latvijas Gāzes" valdes locekļiem - Aigaram Kalvītim, Elitai Dreimanei un Egīlam Lapsalim - piederošajai kompānijai SIA "Energy Investments".

Citi šobrīd lasa

"Es jūtos kā karaliene!" - Katrīne Vasiļevska blondīne ir tikai sirdī
Princis Viljams atklāj Džordža, Šarlotes un Luisa lielo noslēpumu
Arī šogad viss beidzies skumji. Durbes jūras ērgļu ligzdā nav palikusi neviena Mildas ola 3