"NATEO D pilieni FORTE" atzīti par lietošanai drošiem. (Foto: medicine.lv)

Laboratoriskie izmeklējumi apstiprina "Sagitus" D vitamīna drošību

Bizness un ekonomika
28. martā 18:56 2024. gada 28. martā 18:56
 
Ziņu
nodaļa
| Jauns.lv
Pēc Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) ziņojuma par gadījumu, kad bērnam konstatēts paaugstināts D vitamīna līmenis asinīs lietojot “Sagitus” produktu, tika uzsākti šī produkta laboratoriskie izmeklējumi, lai noskaidrotu vai vitamīni ir lietošanai droši.

Pēc BKUS ziņojuma PVD veica pārbaudes, tostarp laboratoriskus izmeklējumus, lai noskaidrotu, vai ražotāja norādītā D vitamīna koncentrācija produktā nepārsniedz marķējumā norādīto. PVD arī aicināja līdz pārbaužu beigām atturēties no šī produkta lietošanas uzturā. Savukārt, Latvijas farmācijas uzņēmums “Sagitus” veica neatkarīgu pārbaudi, nosūtot “NATEO D pilienus FORTE” paraugus uz akreditētu laboratoriju Dānijā.

“Gan mūsu veiktie laboratoriskie testi, gan PVD pasūtītie izmeklējumi vienbalsīgi apliecina - “NATEO D pilieni FORTE” ir pilnībā droši!" ar izmeklējuma rezultātiem 28. martā iepazīstināja farmācijas uzņēmuma Sagitus valdes loceklis Pēteris Zvaigzne.

Arī PVD aptiprina produkta drošību un ir atļāvis uzņēmumam SIA ''SAGITUS'' turpināt apturētās uztura bagātinātāja “NATEO D pilieni FORTE” (šķīdums eļļā ar uzrādīto devu 25µg jeb 1000 SV 1 pilienā) partijas nr. 262301 izplatīšanu, jo laboratorisko izmeklējumu rezultāti apstiprina produkta drošumu.

Jau ziņots, ka 12. martā PVD uzdeva apturēt SIA "SAGITUS" ražotā uztura bagātinātāja "NATEO D pilienu FORTE" (šķīdums eļļā ar uzrādīto devu 25µg jeb 1000 SV 1 pilienā; partijas nr. 262301) izplatīšanu, jo no Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas tika saņemts ziņojums par vairākiem D vitamīna intoksikācijas gadījumiem bērniem, kas tiek saistīti ar šī vitamīna lietošanu. Pēc pārbaudēm vitamīni atzīti par drošiem un to izplatīšana un lietošana ir atļauta.

Citi šobrīd lasa

"Es jūtos kā karaliene!" - Katrīne Vasiļevska blondīne ir tikai sirdī
FOTO; VIDEO: Rīgā atkal norit gājiens palestīniešu atbalstam - ebreju kopiena lūdza nepieļaut antisemītismu 3
FOTO: motosezonas atklāšanā saulainās Rīgas ielas pieskandina motociklu rūkoņa
Pievienot komentāru