Talantu šova zvaigznei Sūzenai Boilai konstatēts autisms vieglā formā!

Slavenības
2013. gada 9. decembrī 21:03 2013. gada 9. decembrī 21:03
 
Talantu šova „Britain’s Got Talent” sensācija, dziedātāja Sūzena Boila (52), pavēstījusi, ka viņai pērn konstatēts Aspergera sindroms, kas nozīmē vieglu autisma formu.
Diagnozi, ka cieš no Aspergera sindroma dziedātāja Sūzena Boila uztvērusi ar atvieglojuma sajūtu. Viņa cer, ka cilvēkiem nu būs „labāka sapratne”, kāpēc viņa ir tāda, kāda ir.

Tā vietā, lai kristu izmisumā un mirktu gaužās asarās, lieliskās balss īpašniece atzīst, ka šo diagnozi drīzāk uztvērusi kā slēptu svētību un atvieglojumu. Sūzena uzskata, ka zinot šo faktu, cilvēkiem būs „lielāka sapratne” par to, kāda viņa ir.

Boila atzīst, ka viņai grūtības sagādā attiecību veidošana un komunikācija kā tāda. Taču zinot, ka viņai ir Aspergera sindroms, būšot vieglāk tik galā ar dažādām situācijām, jo viņa nu apzinās, kas ir iemesls šīm grūtībām. „Tagad, kad man ir labāka izpratne, kas man kaiš, es jūtos atvieglota un neesmu tik barga pret sevi,” norāda dziedātāja.

Aspergera sindroms ir viens no autisma paveidiem, kas parasti attiecināms uz vieglu autisma formu. Šo terminu 1981. gadā ieviesa Lorna Vinga. Viņa šo slimību nosauca austriešu psihiatra un pediatra Hansa Aspergera vārdā, kura darbs netika novērtēts līdz pat 1990. gadiem. Ar Aspergera sindromu slimiem cilvēkiem parasti ir grūti iekļauties sabiedrībā. Toties viņi daudz vieglāk saskata dažādas likumsakarības, kuras citiem paliek nepamanītas. Ar šo slimību slimoja Sokrāts, Čārlzs Darvins, Īzaks Ņūtons un Alberts Einšteins.

„Cilvēkiem ar Aspergera sindromu ir raksturīgs šaurs interešu loks, kurā iekļaujas visnotaļ specifiskas lietas (piemēram, dinozauri vai kosmoss); tāpat ir raksturīga monotona, gandrīz robotiska balss. Dažkārt šo cilvēku jūtas var šķist esam "iesaldētas", bet tajā pašā laikā ir arī iespējams, ka Aspergera sindroma pacients ir pārlieku līdzjūtīgs,” šādi vietnē Wikipedia raksturoti cilvēki, kas sirgst ar Aspergera sindromu.

Kasjauns.lv, Foto: All Over Press

Citi šobrīd lasa

“Bez vīrieša es nespēju!” - Katy Tindemark par attiecībām un karjeru
"Kā var tā dzīvot?" virāls kļūst Rīgā uzņemts aculiecinieka video 2
Revanšs neizdevās — Džeijs Opetaija otrreiz pieveic Mairi Briedi
Pievienot komentāru