Ar ziloņsindromu slima nabadzīga sieviete grib amputēt kāju. FOTO. VIDEO

Trakā pasaule
2012. gada 21. septembrī 14:27 2012. gada 21. septembrī 14:27
 
Elefantiāze ir reta slimība, tomēr arvien biežāk parādās jauni saslimšanas gadījumi. Britu „The Sun” raksta par kādu nabadzīgu sievieti no Ķīnas, kura cieš šīs slimības dēļ – Liu nav naudas, lai ārstētos, tāpēc viņa cer amputēt pieblīdušo kāju.
Nabadzības dēļ sieviete vēlas, lai viņas slimo kāju ārsti nogriež bez maksas.

Liu Sava no kādas nelielas provinces Ķīnā šobrīd ir stipri nelaimīga sieviete. Viņa ir divu bērnu māmiņa un cīnās ar pastāvīgu naudas trūkumu. Tās viņai nepietiek pat savas veselības glābšanai.

Liu kāja sāka tūkt pirms 5 gadiem, pēc tam, kad pasaulē nāca viņas pirmais bērns. Liu domāja, nelielais kājas pampums ir vien tūska, taču gadu laikā šī tūska pieņēmās spēkā, un nu viņas kājas apjoms ir pat lielāks nekā sievietes bērna vidukļa izmērs.

Ķīniete labprāt strādātu, taču nespēj to darīt savas slimības dēļ. Galvenais pelnītājs ģimenē ir vīrs, taču arī viņam ir veselības problēmas – tuberkuloze. Elefantiāze Liu gadījumā ir izārstējama, taču naudas tam nav, tāpēc viņa vēlas kājas amputāciju. „Vislabāk jau būtu, ja man būtu abas kājas, taču šobrīd man nav izvēles,” Liu ar asarām acīs stāstīja britu presei.

Ģimene lēmumu esot pieņēmusi – kāju labāk amputēt. Šāda operācija nav bezmaksas pasākums, tāpēc viņi cer, ka ārsti varētu būt pretimnākoši un kāju sievietei amputēt bez maksas.

VIDEO: Elefantiāze jeb „ziloņsindroms”

Kasjauns.lv, Foto: ekrānuzņēmums no thesun.co.uk un no video

Citi šobrīd lasa

Ko darīt, ja sirds krūtīs pukst kā traka? Skaidro ģimenes ārste Iveta Feldmane
Savākti paraksti pret valsts naudas tērēšanu Eirovīzijai 10
Gudļevskis rāda varonību un saglabā Latvijai cerības uz ceturtdaļfinālu
Tēmas: Tuberkuloze
Pievienot komentāru