Muzikāli krāšņais „Origo Folk” festivāls Rīgā norisināsies jau desmito reizi.

„Origo Folk” festivālā Stacijas laukumu piepildīs pasaules folkloru ritmi

Izklaide
2012. gada 23. augustā 11:13 2012. gada 23. augustā 11:13
 
Šo piektdien, 24. augustā plkst. 17:00 ikgadējā vasaras kultūras aktivitāšu centra „Origo Summer Stage” ietvaros norisināsies „Origo Folk” festivāls.

Muzikāli krāšņais „Origo Folk” festivāls Rīgā norisināsies jau desmito reizi. Šis ir vienīgais šāda tipa festivāls Eiropā, kas ir par velti, bet ar ļoti profesionāliem māksliniekiem no dažādām pasaules tautām. Arī šogad pasākums sola plašu un interesantu programmu – Abdoulaye Camara un viņa pavadošās grupas izpildījumā būs skatāmas gan tradicionālās Gvinejas un Rietumāfrikas dejas kā Yola, Kuku un Tiriba, gan klausāmi Rietumāfrikas tradicionālie instrumenti. Gaidāmas arī dejas, ko izpildīs deju grupas „ASFAR” un „Elmira Show”. Jau tradicionāli festivāla ietvaros būs skatāms arī mūziķa Nila Īles uzstāšanās – viņš uz skatuves pievienosies afrikāņu māksliniekiem.

Speciāli šim koncertam izveidota apvienība „Tantra Music Projects”. Tās ietvaros muzicēs „Kathmandu Fusion Band” no Nepālas, Anatolijs Popovs (cītara) no Indijas, Migels Hernandes Giraldi (perkusijas) no Brazīlijas un Deniss Paškevics (saksofons, flauta) no Latvijas. Tāpat uz skatuves kāps Matīss Akurāters (tabla), Oļegs Grišins un Artjoms Sarvi. Divas stundas pirms koncerta sākuma būs dzirdama festivālam speciāli sagatavota programma, kuru skatītājiem piedāvās DJ JAZZ. Koncerts uz „Origo Summer Stage” skatuves ilgs līdz pat 21:00.

„Ar lielu gandarījumu katru gadu sagaidu „Origo Folk” festivālu, kas dod iespēju pacelties pāri ikdienišķajam un ieklausīties pasaules folkloras mūzikā. Šogad esam uzaicinājuši ļoti īpašus māksliniekus, kā arī vairākos priekšnesumos uz skatuves varēs redzē speciāli šim festivālam izveidotas dažādu valstu mākslinieku apvienības. Tas ir kā ceļojums apkārt pasaulei vienas dienas laikā – aicinu ikvienu atrast laiku un atnākt to izbaudīt,” saka tirdzniecības centra „Origo” vadītājs Aleksandrs Ņemirovskis.

Par Origo Summer Stage:

Kultūras aktivitāšu centrs „Origo Summer Stage” kā pilsētas spogulis Stacijas laukumā visas vasaras garumā piedāvā sajust un piedzīvot Latvijas nozīmīgāko vasaras pasākumu un festivālu garšu, uz vienas skatuves atspoguļojot Latvijas lielākos mūzikas festivālus – Imantdienas, Rīgas Ritmi, Saulkrasti Jazz, Summertime – aicina Inese Galante, Jaunais Vilnis.

Karlīna Timofejeva/ Publicitātes foto


Citi šobrīd lasa

“Bez vīrieša es nespēju!” - Katy Tindemark par attiecībām un karjeru
Tualetes podu 150 gadus ilgā vēsture: kāpēc vairs neizmanto apzeltītus rotājumus?
"Kā var tā dzīvot?" virāls kļūst Rīgā uzņemts aculiecinieka video 2
Pievienot komentāru