"Buranovas vecmāmiņām" piešķirts Udmurtijas tautas mākslinieču goda nosaukums. FOTO

Slavenības
2012. gada 25. maijā 14:22 2012. gada 25. maijā 14:22
 
Krieviju Eirovīzijas dziesmu konkursā pārstāvošās grupas "Buranovas vecmāmiņas" dalībniecēm piešķirts Udmurtijas tautas skatuves mākslinieču goda nosaukums.

Šo nosaukumu "vecmāmiņām" piešķīris Udmurtijas republikas prezidents Aleksandrs Volkovs "par lielu ieguldījumu mākslas attīstībā un augstu izpildītājmākslas līmeni", informēja Udmurtijas prezidenta preses dienests.

"Nesagaidot mūsu zvaigžņu uzstāšanos finālā un starptautiskā muzikālā konkursa "Eizovīzija–2012" rezultātus, es pieņēmu lēmumu piešķirt visām šā kolektīva dalībniecēm augsto goda nosaukumu. Viņas ir padarījušas slavenu mūsu republiku, udmurtu tautu visā pasaulē," uzsvēris Volkovs.

Par Udmurtijas tautas skatuves māksliniecēm kļuvušas grupas dalībnieces Graņa Baisarova, Alevtina Begiševa, Zoja Dorodova, Gaļina Koņeva, Valentīna Pjatčenko, Natālija Pugačova, Jekaterina Škļajeva un Olga Tuktareva.

Folkloras grupa "Buranovas vecmāmiņas" (krieviski "Buranovskije babuški", udmurtiski "Brangurtisj pesjanaijos") no Buranovas (udmurtiski – Brangurtas) ciema šogad "Eirovīzijas" konkursā Baku pārstāv Krieviju ar dziesmu "Party for Everybody". Tā ir iekļuvusi finālā, kas notiks sestdienas vakarā.

Šīs dziesmas teksts ir udmurtu valodā, izņemot piedziedājumu, kas ir angļu valodā. Dziesmas angļu vārdu autore ir britu dzejniece Mērija Sjūzena Eplgeita, kas sadarbojusies ar tādām popmūzikas zvaigznēm kā "Boney M", "Modern Talking" un Selīna Diona.

Grupa ir dibināta pirms vairāk nekā 40 gadiem, bet pirmoreiz sāka uzstāties ar dziesmām udmurtu valodā 2008.gadā. Tā ir piesaistījusi preses un televīzijas uzmanību, tostarp dziedot udmurtu valodā pazīstamas Borisa Grebenščikova un Viktora Coja dziesmas.

Grupā ir dalībnieces vecumā no 43 līdz 86 gadiem.

Udmurtu valoda, kurā runā vairāk nekā 300 tūkstoši cilvēku, ir viena no somugru valodām tāpat kā igauņu un somu valoda.


BNS, Foto: AFP/LETA

Citi šobrīd lasa

Eirovīzijā noskaidroti pirmie pusfināla veiksminieki un mājupbraucēji: kuri izpildītāji būs dzirdami finālā?
Lauri Reiniku aptiekā pārsteidz zāļu cena: pat farmaceitei bija mute vaļā 3
Abu Meri iekūlies 220 tūkstošu eiro lielos parādos 2
Pievienot komentāru