Inguna Sudraba iziet sabiedrībā kopā ar vīrieti. FOTO

Slavenības
2011. gada 16. augustā 18:00 2011. gada 16. augustā 18:00
 
Valsts kontroliere Inguna Sudraba (46), kura parasti apmeklē kultūras pasākumus lepnā vientulībā vai draudzeņu sabiedrībā, uz klasiskās mūzikas festivāla „Summertime” atklāšanu parādījās noslēpumaina svešinieka pavadībā.
Inguna Sudraba iziet sabiedrībā kopā ar vīrieti

Sudrabas kundze nekad nav bijusi precējusies un par savu personīgo dzīvi intervijās stāsta ļoti skopi. „Katram savs liktenis,” viņa atbildējusi uz žurnāla „Sestdiena” jautājumu - vai viņa apzināti atteikusies no ģimenes dzīves vai tā vienkārši sanācis.

Tajā pašā intervijā viņa teikusi, ka pēdējā laikā cenšas ierobežot strādāšanu, jo pirmajos valsts kontrolieres amatā pavadītajos gados nāca uz darbu arī brīvdienās.

Ir zināms, ka valsts kontrolierei ir ļoti sievišķīgs vaļasprieks – viņa vakaros ar krustdūrieniem izšuj glezniņas. Mājdzīvnieku Sudrabai nav, tāpēc ka viņa nevar iedomāties mājdzīvniekus pilsētas dzīvoklī. „Mani iedvesmo daba, klasiskā mūzika labā izpildījumā, labas operizrādes,” atzinusi Sudrabas kundze.

Svētdien, 14. augustā, valsts kontroliere, tērpusies košsarkanā žaketē ar zeltītiem ornamentiem, devās uz Dzintaru koncertzāli baudīt mūziku kopā ar noslēpumainu pavadoni. Ieraudzījis, ka viņus fotografē, vīrietis steidzās atkāpties no Sudrabas. Savukārt viņa lūkojās visapkārt, meklējot pēkšņi pazudušo pavadoni. Tomēr pie koncertzāles ieejas abi atkal, mulsi smaidot, satikās.

Sudrabas pavadonim šaubīga reputācija

Noslēpumainais vīrietis ir Latvijas Nacionālās skolotāju savienības priekšsēdētājs Edgars Kramiņš. Sudrabas kundze atsaucīgi ir piekritusi piedalīties viņa organizētajos pasākumos jau gadiem, bet savukārt Edgars Kramiņš atbalstījis valsts kontrolieri, cik vien varējis – arī šopavasar Kramiņa vadītā organizācija aicinājusi par valsts prezidenti virzīt Ingūnu Sudrabu.

Interesanti, ka arī 2009. gadā Edgars Kramiņš vadīja organizāciju, kura vēlējās pārstāvēt visus skolotājus – viņš bija Latvijas Skolotāju kongresa valdes loceklis. No šī amata viņu atstādināja saistībā ar vairāk nekā 2000 latu lielu pārskaitījumu, kuru viņš neatļauti veicis no skolotāju kongresa rīkošanai saziedotām naudām paša vadītajam uzņēmumam – kultūrizglītības un mākslas centram „Kāpnes”. Nelikumīgā pārskaitījuma dēļ Latvijas Skolotāju kongress nespēja norēķināties par telpu īri Latvijas kongresu namā.

2009. gada 14. janvārī Edgars Kramiņš izsviests arī no partijas „Jaunais laiks”.  Pēdējais piliens partijas biedru pacietības kausā ir bijis Kramiņa Skolotāju kongresa vārdā plašsaziņas līdzekļiem izsūtītais aicinājums ielenkt Saeimu.

Skolotāju kongresa valde jau agri nākamajā rītā pēc grautiņa izplatījusi vairākus „interesantus” paziņojumus, aicinot uz Saeimas miermīlīgu ielenkšanu, nepametot savu vietu, līdz Saeimas deputāti nebūs nolikuši savas pilnvaras. Tāpat kongresa valde aicinājusi IZM ierēdņus pamest darbu ministrijā un doties strādāt uz bērnudārziem vai augstskolām. „Dziedāt var Dziesmu svētkos, tagad ir laiks rīkoties,” norādījis Kramiņš. „Tikai tad, kad pēdējais šī nama deputāts nebūs nolicis savas pilnvaras, vienlaikus apņemoties, ka nekad vairs nekandidēs uz šo augsto tautas pārstāvja statusu, tauta spēs noticēt, ka deputātiem rūp šīs valsts iedzīvotāji, nevis pašu labums.”

Otkrito.lv / Foto Dmitrijs Kijonoks

Citi šobrīd lasa

Gribi nodzīvot līdz 100 gadiem? Ārsti iesaka ēst šos piecus produktus
Princese Ketrīna reaģējusi uz prinča Harija atvainošanos?
Putins atzīst, ka viņa ģimenē jau mācās ķīniešu valodu
Pievienot komentāru