Noteikti pirmie šova „Latvijas Zelta talanti 2010” finālisti

Izklaide
2010. gada 25. oktobrī 16:47 2010. gada 25. oktobrī 16:47
 
Aizvadītās nedēļas nogalē telekompānijas šova „Latvijas Zelta talanti 2010” pirmajā pusfinālā sacentās astoņi talantīgi dalībnieki no visas Latvijas, no kuriem trīs dalībnieki turpinās cīņu šova finālā.
Mazā balerīna Agate Zālīte ir priecīga, ka varēs turpināt dalību šovā un cīnīties par uzvaru „Latvijas Zelta talantos 2010”.

Šova pirmajā pusfinālā Latvijas talantīgos cilvēkus vērtēja dziedātāja un vokālā pedagoģe Ieva Kerēvica, dejotājs, horeogrāfs, režisors un deju studijas „Dzirnas” vadītājs Agris Daņiļēvičs, kā arī Radio SWH direktors un vokālās grupas „Cosmos” virsmenedžeris Jānis Šipkēvics. Žūrija pusfinālā bija gana barga un īpaši rūpīgi izvērtēja, kuram dalībniekam piešķirt zvaigzni. Ar talantu tika novērtēti seši no astoņiem priekšnesumu izpildītājiem. Pietiekamu zvaigžņu skaitu nesaņēma dziedātāja Inga Piterniece un frizieris Gatis Veilands.

Pēc sīvas konkurences, skatītāju balsojumā tika noteiks, ka šova „Latvijas Zelta talanti” finālā piedalīsies deviņus gadus vecā baletdejotāja Agate Zālīte no Rīgas. „Gan baletā, gan klavierspēlē bez apņēmības neiztikt,- ir daudz jāstrādā un ne vienmēr viss sanāk, jāatkārto viens un tas pats daudz reižu, līdz izdodas!” par sevi saka topošā pianiste un balerīna Agate Zālīte, kuras priekšnesumu nebeidza slavēt žūrijas pārstāve Ieva Kerēvica.

Šova pirmajā pusfinālā kuplā pulkā bija pārstāvēta Liepāja, taču tikai astoņus gadus vecajai Grietai Grīnbergai izdevās iekļūt šova finālā. Mazā balerīna Grieta baletu sāka dejot tūlīt pēc tam, kad bija iemācījusies staigāt. Lielākais Grietas sapnis ir dejot uz lielās Latvijas Nacionālās operas skatuves. Grieta atzina, ka ir ļoti uztraukusies, taču žūrija mierināja viņu, sakot: „Tas, ka tu ļoti uztraucies, tevi padarīja tikai simpātiskāku. Tu nodejoji ļoti skaisti.”

Visskaļākās ovācijas skatītāju zālē izpelnījās Dāvis Dudelis no Jaunmārupes. BMX meistars jau šova atlases raidījumā pārsteidza gan skatītājus, gan žūriju. Šoreiz viņš izpildīja vēl pārgalvīgākus un sarežģītākus trikus. Agris Daņiļēvičs pēc priekšnesumu izpildīšanas neslēpa sajūsmu: „Es visu laiku smaidīju. Man ļoti patika.” Savukārt žūrijas pārstāvis Jānis Šipkēvics Dāvim novēlēja kļūt par BMX čempionu.

Sestdien, 30. oktobrī, norisināsies „Latvijas Zelta talanti” otrais pusfināls, kurā piedalīsies astoņi dalībnieki, no kuriem septiņi ir šova atlasēs noteikti talantīgākie dalībnieki, un viens dalībnieks, par kuru visvairāk bija nobalsots mobilajā portālā wap.zeltatalanti.lv. Tas ir akordeonists Jānis Jakovļevs no Rīgas. Jānis akordeonu spēlē desmit gadus un viņa mērķis ir kļūt par profesionālu un atpazīstamu akordeonistu gan Latvijā, gan ārpus tās robežām.


Santa Sergejeva/Foto: Mārtiņš Purviņš

Citi šobrīd lasa

Cilvēki "šūmējas": kāpēc 4. maiju dēvējam par Baltā galdauta svētkiem, kas kopīgs Neatkarības deklarācijai ar sēdēšanu pie viena galda? 2
Īpašais 4. maija svētku pastaigas maršruts: izstaigā neatkarības atjaunošanas dienas vēsturiskās vietas!
Mirdza Martinsone un Mārtiņš Vilsons pie leģendārās "Mirāžas" auto atminas 40 gadu vecus notikumus
Pievienot komentāru