Maikla Džeksona māte iesūdz tiesā koncertu organizētājus, vainojot viņus dēla nāvē

Slavenības
2010. gada 16. septembrī 10:34 2010. gada 16. septembrī 10:34
 
Slavenā amerikāņu popmūziķa Maikla Džeksona māte un bērni vērsušies tiesā, apsūdzot mūziķa pēdējās koncertu sērijas "This is It" organizētājus viņa nāves izraisīšanā.

­

Maikla Džeksona māte Ketrina.

Losandželosas Augstākajā tiesā iesniegtajā civilprasībā Ketrina Džeksone apgalvo, ka koncertu rīkotājkompānijai "AEG Live" milzīgas peļņas kāre bijusi svarīgāka par viņas dēla veselību un drošību. Viņa apgalvo, ka pēdējās dienās pirms nāves Džeksona veselības stāvoklis ievērojami pasliktinājies, taču kompānija nav atcēlusi nevienu mēģinājumu. Dziedātāja māte arī uzstāj, ka kompānija ir atbildīga par Džeksona personīgā ārsta Konrāda Mareja noziedzīgo rīcību un vaino "AEG Live" nolaidībā, līguma laušanā un krāpniecībā. ""AEG" paveiktais un nepaveiktais izraisīja Maikla Džeksona nāvi 2009.gada 25.jūnijā," teikts sūdzībā.

Ketrina Džeksone no kompānijas pieprasa zaudējumu kompensāciju, tostarp par mūziķa vecākajam dēlam Prinsam Maiklam radīto traumu, taču tās apmērs netiek publiskots.

Komentējot Džeksona mātes rīcību, viņas advokāts Braiens Panišs paziņoja: "Šīs tiesas prāvas mērķis ir reizi par visām reizēm pierādīt pasaulei patiesību par to, kas notika ar Maiklu Džeksonu."

Izklaides kompānijas "Anschutz Entertainment Group" meitasuzņēmuma "AEG Live" pārstāvji šo informāciju pagaidām nekomentē.

Šogad jūnijā Džeksona tēvs tiesā iesūdzēja dziedātāja personīgo ārstu kardiologu Konrādu Mareju, vainojot viņu nolaidībā un ļaunprātībā, kas izraisījusi Džeksona nāvi. ASV varas iestādes Marejam, kuru bija noalgojusi kompānija "AEG Live", jau februārī izvirzīja kriminālapsūdzību Džeksona netīšā slepkavībā, bet ārsts neatzina sevi par vainīgu.

Maikls Džeksons nomira 2009.gada 25.jūnijā 50 gadu vecumā ar sirdslēkmi, kuras iemesls bija pārlieka pretsāpju medikamentu lietošana. Tas notika laikā, kad bijušais popmūzikas karalis pēc gadiem ilgas pauzes gatavojās atgriezties uz skatuves ar 50 koncertu sēriju Londonā.

BNS, Foto: Bulls Press

­

Citi šobrīd lasa

Īpašais 4. maija svētku pastaigas maršruts: izstaigā neatkarības atjaunošanas dienas vēsturiskās vietas!
FOTO: tas noteikti jāredz! Hokejisti "iznīcina" Saeimu, Dons pošas uz Eirovīziju, Allas Pugačovas jaunākie foto
Vankūverā briest "šilovmānija"? Fani pat atrod analoģiju ar "bītliem"!
Pievienot komentāru