„Prāta vētras” dziesma triumfē Brazīlijā

Slavenības
2009. gada 29. oktobrī 17:29 2009. gada 29. oktobrī 17:29
 
Brazīlijas radiostacijas „Antena 1” sastādītajā 2008. gada labāko dziesmu TOP 100, godpilnajā 2. vietā ierindota „Prāta vētras” dziesma „Maybe”, apsteidzot virkni pasaules mūzikas zvaigžņu.
Pie topu iekarošanas dzimtenē „Prāta vētras” puiši jau sen pieraduši. Nu Latvijas mūziķi saņēmuši ziņu, ka dziesma „Maybe” ierindota Brazīlijas radioklausītāju pērn labāko dziesmu TOP 100 augstajā 2. vietā.

Par 2008. gada labāko dziesmu brazīliešu klausītāji atzinuši grupas „Gregorian” un Sāras Braitmenas kopīgo dziesmu „Join Me”.

Aiz „Prāta Vētras” topā palikušas tādas pasaulslavenas zvaigznes kā Kailija Minoga, Selīna Diona, Alīša Kīsa, Džeimss Blants un daudzi citi.

Par šiem sasniegumiem grupu informējis Brazīlijas izklaides blogs Janelaesc.com, kam Renārs Kaupers sniedzis interviju, stāstot par grupas tapšanu, dalību Eirovīzijas dziesmu konkursā un kā tas palīdzējis „Prāta vētrai” attīstīt karjeru ārpus Latvijas.

Komentējot iegūto 2. vietu Brazīlijas radiostacijas topā, Kaupers atzīst, ka par to neko nav zinājis, līdz bloga autors viņam atsūtījis saiti (http://www.antena1.com.br/pages.php?recid=437) ar dziesmu sarakstu.

„Mums tas ļoti glaimo un iepriecina. Un mēs nedalām valstis pēc fakta, vai tajās ir Eirovīzija vai nav. Ja cilvēkus dziesma uzrunā, tad pārējam nav nozīmes,” aģentūrai LETA paziņojis Kaupers.

Attiecībā uz grupas nākotnes plāniem Renārs Kaupers stāsta, ka pašlaik „Prāta vētra” gatavojas pabeigt darbu pie jaunā albuma angļu valodā, kas iznāks 2010. gada pavasarī. Pēc jaunā albuma prezentācijas „Prāta vētra” sola doties arī koncerttūrē.

Inta Mengiša/Foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva


Citi šobrīd lasa

Šī ierīce tērē elektrību nepārtraukti! Kas obligāti jāizslēdz, ja ilgāku laiku neesi mājās
Virsnieki parādē Maskavā neatdod godu Putinam
FOTO, VIDEO: "Nelauz pirkstus!" Salaspils memoriālā likumsargi aizturējuši kādu vīrieti
Pievienot komentāru