Šova zvaigzne slaveno latgaliešu grupu ved uz Franciju

Slavenības
2009. gada 5. jūnijā 12:05 2009. gada 5. jūnijā 12:05
 
Pārsteigums visiem šlāgermūzikas mīļotājiem un grupas „Baltie lāči” faniem – šopavasar grupas koncertos uz skatuves vairs nav redzams Atis Auzāns, toties viņa vietā grupā dzied šova „Zvaigžņu lietus” uzvarētājs francūzis Nikolā Roldāns, turklāt – tīrā latgaliešu valodā! Vai Roldāns grupā ir uz palikšanu?
Pagājušogad ap šo laiku «Baltie lāči» vēl svinēja albuma iznākšanu kopā ar Ati Auzānu

Šova laikā Roldāns un Baltacis sadraudzējušies un, kā izrādās, šīs draudzības dēļ Baltacis sācis mācīties franču valodu, Roldāns – latgaliešu. „Jā, Nikolā jau uzskatāms par tādu kā „puslāci”,” atklāj „Balto lāču” līderis Andris Baltacis, piebilstot, ka jūlijā francūzis būs uz skatuves visos „Balto lāču”  lielajos koncertos un kopā ar Nikolā tiks veidota arī jaunā programma.

Francūzim pievienojoties „Baltajiem lāčiem”, grupas mūzikas stils nemainīsies – arī jaunā programma būs veidota tautai iemīļotajā šlāgeru stilā, varbūt vienīgi tā nedaudz tuvosies popmūzikai. Paralēli taps arī īpaša akustiskā programma. Baltacis sola skatītājus ar jaunām dziesmām palutināt jau jūlija koncertos.

Savukārt rudenī „Baltajiem lāčiem” iecerēta koncertturneja pa Nikolā dzimto zemi Franciju, kur arī skanēs dziesmas latgaliski! „Balto lāču” francūzis latgaliešu valodu jau apguvis pat ļoti labi, un, kā spriež Baltacis, ja Nikolā turpinās būt tikpat centīgs, gada laikā viņš jau brīvi runās latviski un latgaliski.

Nu Auzāna vietā par „lāci” kļuvis Nikolā Roldāns, kurš kopā ar Kristīnu Zaharovu izcīnīja uzvaru šovā «Zvaigžņu lietus 2»
„Mums bija vienošanās – es mācos franču valodu, bet Nikolā – latgaliešu,» atklāj Baltacis. „Viņš izrādījās uzcītīgāks un jau dzied latgaliski, kamēr es franciski māku nodziedāt vien pāris piedziedājumu. Jāsaka gan, ka franču valoda nav viegla – tā ir no valodām, kurā raksta vienu, bet runā pavisam ko citu,» atklāj populārais dziedātājs.

„Balto lāču” līderis ar dziedošo francūzi iepazinās, kopā piedaloties šovā „Zvaigžņu lietus 2”. Abiem tajā izveidojās draudzīgas attiecības, un pēc kādas nejaušas saskriešanās Baltacis piedāvājis Roldānam turpināt dziedāt, pievienojoties „Baltajiem lāčiem”. Tieši tobrīd grupā bija atbrīvojusies viena mūziķa vieta, jo šova „Koru kari” laikā oranžā Daugavpils kora vadītājs Atis Auzāns „Baltos lāčus” atstāja. Kā presei stāstīja Baltacis, grupas līderu ceļi šķīrušies, jo viņi nav spējuši vienoties par honorāru.

Roldānam paticis grupas stils un filozofija, tāpēc viņš piekritis pievienoties. Tuvākajos „Balto lāču” koncertos Roldāns gan neuzstāsies, jo apciemo ģimeni ārzemēs, bet jūlijā viņš atkal pievienosies „lāčiem”, kad gaidāma arī grupas jaunā programma!

Zane Vilka / Foto: Rojs Maizītis, no izdevniecības „Rīgas Viļņi” arhīva

Citi šobrīd lasa

"Vēzis ir atnācis, lai uzlabotu manu dzīvi..." - Inese Supe par cīņu ar ļauno slimību
FOTO: “Viss pagalam!” Latvijas iedzīvotājus negaidīti pārsteidz krusa 1
Kašers pastāsta, kā radies slavenais Dona "Eirovīzijas" tērps un ko tas simbolizē
Pievienot komentāru