Māksliniece Ieva Iltnere (vidū) ar kolēģi Ritumu Ivanovu un viņa sievu Kaisu Kahu izstādes „Eksperimentālais sānsolis” atklāšanā. (Foto: Mārtiņš Ziders)

Te bija visi... Latvijas mākslinieki un mākslas cienītāji pulcējas izstādes atklāšanā

Slavenības
2017. gada 19. maijā 11:31 2017. gada 19. maijā 11:31
  Kasjauns.lv
Mākslas galerijā “Putti” skatāma mākslinieku grupas izstāde „Eksperimentālais sānsolis”, kur pirmo reizi pazīstami mūsdienu latviešu gleznotāji izstādīja savas radītās rotas, bet rotu mākslinieki – savas gleznas. Izstādes atklāšana 19. maija vakarā pulcēja daudzus jo daudzus māksliniekus un sabiedrībā pazīstamas personas.

Izstādē piedalās mākslinieki – Aivars Vilipsons, Andris Vītoliņš, Anna Baklāne, Anna Heinrihsone, Artūrs Virtmanis, Dace Zilgalve, Daiga Krūze, Diāna Dimza-Dimme, Elita Patmalniece, Elizabete Melbārzde, Frančeska Kirke, Ģirts Muižnieks, Helēna Heinrihsone, Ieva Bondare, Ieva Iltnere, Ieva Maurīte, Ieva Rubeze, Kaspars Zariņš, Kristians Brekte, modes zīmols MAREUNROL’S, Otto Zitmanis, Patrīcija Brekte, Paula Zariņa-Zēmane, Paulis Liepa, Ritums Ivanovs, Roberts Koļcovs, Sandra Krastiņa, Vija Zariņa, Zane Iltnere, kā arī rotu mākslinieki – Andris Lauders, Guntis Lauders, Māris Šustiņš un Valdis Brože.

Pat Eiropas Savienības komisāra Valda Dombrovska sieva Ārija Dombrovska novērtēja interesanto izstādi! (Foto: Mārtiņš Ziders)

Šī izstāde māksliniekiem ir sava veida izaicinājums – izkāpt no ierastajiem izpausmes rāmjiem un izmēģināt sevi jaunā radošā formā un izteiksmes valodā. Galerija aicināja māksliniekus būt drosmīgiem un paplašināt savas mākslinieciskās robežas. Eksperimentāls sānsolis, kas var kļūt par aizsākumu arī pavisam negaidītiem tālākiem radošajiem meklējumiem vai arī palikt kā joks un pozitīvu emociju pārpilna dēka.

Citi šobrīd lasa

NHL ceļ mūsu Artūru Šilovu tronī, bet vācu hokeja zvaigzne viņu noniecina - ko par mūsu vārtsargu raksta sociālajos tīklos
Kazahstānā notiesā bijušo ekonomikas ministru — viņš restorānā līdz nāvei piekāva sievu un filmēja savas zvērības
FOTO: Kirovs Lipmans, Zatleri un citi teātra mīļotāji bauda jauniestudējuma "Gogolis. Portrets" pirmizrādi
Pievienot komentāru