Džuliana Asanža kaķim ir pat savs „Twitter” konts un vairāk nekā 31 000 sekotāju. Kāds ir viņa vārds, neviens nezina. Viņš plašākā sabiedrībā pazīstams kā Vēstniecības kaķis. (Foto: Vida Press)

Džuljena Asanža vienīgais draugs ir kaķis 11

Slavenības
2018. gada 31. jūlijā 08:30 2018. gada 31. jūlijā 08:30
  Jauns.lv
Reiz pie „WikiLeaks” dibinātāja Džuljena Asanža ciemos nāca seksbumba Pamela Andersone un dēvēja viņu par dvēseļu biedru. Viņa gan sen nav redzēta Ekvadoras vēstniecībā, kuras telpas Asanžam liegts pamest. Tagad viņam kompāniju sastāda tikai kaķis. Taču kāds! Vēstniecības kaķis, kuram ir pat sava „Twitter” lapa! Viņš noteikti ir labāka kompānija, jo līdzās ir vienmēr.
Džulians Asanžs Ekvadoras vēstniecībā Londonā dzīvo jau vairāk nekā piecus gadus. (Foto: Vida Press)

Džuljena Asanža kaķis ar katru dienu kļūst jo populārāks. Pirms diviem gadiem dzimušajam kaķītim šobrīd ir jau vairāk nekā 31 000 sekotāju sociālajos tīklos. Jau drīz pēc ierašanās Ekvadoras vēstniecībā Londonā tam izveidots savs „Twitter” konts ar vārdu „Vēstniecības kaķis”(Embassy Cat).

Asanža četrkājainais draudziņš bieži sēž pie loga un noraugās uz ielas notiekošajā. Par godu sanākušajiem reportieriem un fotogrāfiem, runča kaklu rotā dažādu krāsu „šlipsītes”.

Kaķi Asanžam esot uzdāvinājuši viņa bērni, lai tas tētim sastādītu kompāniju, kamēr viņš radis patvērumu Ekvadoras vēstniecības telpās un nevar tās pamest.

Kaķis bija tikai 10 nedēļu vecs, kad Asanžam viņu uzdāvināja 2016. gada maijā.

Asanžs kopš 2012. gada jūnija uzturas Ekvadoras vēstniecībā Londonā, lai izvairītos no izdošanas Zviedrijai, kur viņš tika turēts aizdomās par izvarošanu, un Ekvadora viņam piešķīrusi politisko patvērumu.

Saistītās ziņas

Savulaik slaveno Džuljenu Asanžu tagad valstis futbolē 18
Ārsti: 5 gadus neredzot saules gaismu, pamatīgi iedragāta Džuljena Asanža veselība 5
"WikiLeaks" dibinātājs Asanžs pārdod savus iecerētos memuārus

Zviedrijas prokurori pagājušā gada maijā izbeidza izvarošanas lietu pret Asanžu, taču viņš joprojām var tikt aizturēts, ja atstās vēstniecību, jo 2012. gadā pārkāpis nosacījumus atbrīvošanai no apcietinājuma.

Asanžs, kura izveidotā tīmekļa vietne publiskojusi desmitiem tūkstošu slepenu ASV dokumentu, vienmēr noliedzis, ka būtu vainīgs viņam izvirzītajās apsūdzībās izvarošanā. Viņš atteicies doties uz Zviedriju, baidoties no izdošanas ASV, kur varētu tikt tiesāts par šo dokumentu publiskošanu.

Citi šobrīd lasa

Zviedrijā atrod mirušu 23 gadus veco Latvijas futbolistu Robertu Zelmani
FOTO: sabiedrībā zināmi ļaudis pulcējas slavenību zobārsta sarīkotā glaunā ballītē 1
Foto: Esplanādē tautu pulcē influenceru rīkotā aukstās zupas degustācija
Skatīt visus komentārus